Dorneanul Andrei Leancă a terminat al doilea o etapă de Cupă Mondială

Aflat într-o formă foarte bună şi într-o ascensiune continuă, atletul Clubului Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei Andrei Leancă a reuşit o nouă performanţă la nivel internaţional.

Deşi este încă junior II, atletul pregătit de antrenorul Cristian Prâsneac a făcut o cursă foarte bună la cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale la alergare montană ce a avut loc în oraşul Mayrhofen din Austria şi s-a clasat pe locul doi la o categorie de vârstă mai mare, la juniori I.
Deşi a avut parte de un traseu foarte dificil, pe o lungime de 10 kilometri şi 600 de metri şi o diferenţă de nivel de 1200 de metri, Andrei Leancă s-a clasat foarte bine şi în clasamentul seniorilor, pe locul 21 din 400 de concurenţi, ce au reprezentat 20 de ţări.

„Pot spune că sunt foarte mulţumit de evoluţia sportivului meu, mai ales că e prima dată când aleargă cu sportivi de top mondial. Acest concurs a fost o repetiţie foarte bună pentru campionatul naţional de alergare montană, ce este şi criteriu de selecţie pentru campionatul mondial. Vreau să mulţumesc Primăriei municipiului Vatra Dornei şi firmei Constructim din Timişoara pentru sprijinul pe care ni-l acordă în eforturile noastre de a ajunge cât mai sus în înalta performanţă”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Săptămâna viitoare, pe 18 august, Vatra Dornei va fi gazda Campionatului Naţional de Alergare Montană, Andrei Leancă având şansa să prindă un loc la Campionatul Mondial de Alergare Montană, ce va avea loc pe 2 septembrie în Italia.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei