Dorneanul Cristian Prâsneac aleargă la semimaratonul Marvejols-Mende

Atletul Clubului Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei, Cristian Prâsneac va lua duminică, pentru a patra oară, startul în semimaratonul Marvejols-Mende, competiţie de tradiţie în Franţa şi Europa ce a ajuns la a 40-a ediţie.

După trei luni de pauză din cauza unor probleme în zona lombară, Cristian Prâsneac s-a reapucat de antrenamente acum două luni, semimaratonul din Franţa fiind prima sa cursă după mai bine de cinci luni.

Competiţia va avea la start nu mai puţin de 15.000 de atleţi, între care se vor afla şi sportivi valoroşi din Kenia, Etiopia, Uganda, Maroc, Ucraina, Belarus, Algeria, Germania, Belgia, Burundi, Canada, Camerun, Africa de Sud, Rusia, Cehia sau Namibia, primii 50 fiind răsplătiţi la final cu cecuri în bani, în funcţie de timpul scos după parcurgerea celor 22,4 kilometri.

Semimaratonul dintre localităţile franceze Marvejols şi Mende porneşte de la o altitudine de 600 m deasupra nivelului mării, ajungând pe la jumătatea traseului la 1.300 m, iar sosirea se va face la o altitudine de 715 m.

„Am început pregătirea în urmă cu două luni, după un accident în zona lombară ce m-a ţinut trei luni pe margine şi de aceea sunt foarte curios în ce zonă a pregătirii mă aflu, deoarece pentru mine abia de acum încep majoritatea concursurilor. La acest semimaraton va fi o cursă dificilă, mai ales că vor fi la start 15.000 de atleţi, aceasta fiind a doua competiţie din Franţa ca număr de participanţi”, a declarat atletul clubului CSM Dorna Vatra Dornei, Cristian Prâsneac.




Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei