Patru maşini şi 20.000 de pachete de ţigări, confiscate dintr-un „cuib” al contrabandiştilor

Un grup de contrabandişti de ţigări a primit o grea lovitură în satul Iedu, comuna Cârlibaba, dintr-o locaţie despre care poliţişti aveau date că este folosită ca depozit intermediar, fiind confiscate patru autoturisme şi în jur de 20.000 de pachete de ţigări.

Miercuri, în jurul orei 16.30, agenţii Postului de Poliţie Cârlibaba au reperat în trafic două autoturisme înmatriculate în străinătate, care se deplasau pe DC 68 Cârlibaba – Izvoarele Sucevei. Urmăriţi de poliţie, cei doi şoferi au gonit câţiva kilometri, până într-o zonă izolată, unde şi-au abandonat maşinile în curtea unei gospodării părăsite.

Echipa operativă de la Poliţia municipiului Vatra Dornei chemată în sprijin a reuşit să identifice cele două maşini, un Audi A6 şi un Volvo, în curtea aparţinând lui Ştefan Coubiş, localnic. În zonă, la câteva sute de metri distanţă, au mai fost găsite încă două maşini abandonate, respectiv un VW Golf 3 şi un Mitsubishi Pajero.

Mergând după urmele celor două maşini, în apropiere, poliţiştii au ajuns la locuinţa lui Ioan Bursuc, aici fiind identificate şase baxuri cu 50 de cartuşe de ţigări contrabandă.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava „cele patru autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, iar cantitatea de 20.000 pachete ţigări, în valoare de 200.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării”.

Surse judiciare au precizat că existau de mai multă vreme informaţii despre transporturi de ţigări de contrabandă în zona unde au fost găsite maşinile, o zonă înaltă şi izolată din satul Iedu. Conform informaţiilor poliţiştilor, aici era un depozit intermediar, de unde ţigările erau preluate pentru diferite rute.


Contrabandiştii se întâlneau într-un punct înalt, bine ales, de unde putea observa cu uşurinţă întreaga zonă. Ancheta poliţiei continuă, mai mulţi indivizi suspecţi reuşind să dispară din zonă înainte de sosirea poliţiei.
Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei