La Vatra Dornei a avut loc etapa națională a Concursului de Creativitate în Fizică și Tehnologii ”Ștefan Procopiu”

În perioada 1 – 4 iunie 2012 a avut loc la Vatra Dornei la Liceul Teoretic ”Ion Luca” și Școala Generală cu clasele I –VIII nr.2, Vatra Dornei, Etapa Națională a Concursului de Creativitate în Fizică și Tehnologii ”Ștefan Procopiu”.

Concursul a fost organizat în parteneriat de către ISJ Iași, ISJ Suceava, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată Iași și Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei. La festivitatea de deschidere au fost prezenți: Inspector de specialitate Prof. Ciobîcă Carmen din partea ISJ Suceava, Președinte de onoare, Prof.Gevat Nejded Ismet Insp. Gen.Adj. ISJ Constanța și invitat de onoare Prof. Sandu Mihail CPPP – Călimănești ,Vîlcea.

Acest concurs aduce o notă de originalitate prin adecvarea cerințelor învățământului actual centrat pe competențe și pe rezolvare de probleme, întrucât promovează, pe de o parte latura creativă a învățării științelor, dând frâu liber imaginației elevilor, și, pe de altă parte, latura practică, extrem de utilă pentru viitor.

Concursul de Fizică Creativă a fost inițiat ținându-se cont de teoria inteligențelor multiple si profilurilor creative ale elevilor care studiază fizica şi tehnologiile înrudite. El se remarcă prin diversitatea oportunităților oferite elevilor indiferent de profilul școlii pe care o frecventează. Cele șapte secțiuni ale concursului și cele nouă tipuri de diplome acordate atestă interesul organizatorilor de a stimula valențele proprii ale fiecărui elev.

Au participat peste 650 de elevi din județele: Iași, Constanța, București, Prahova, Suceava, Botoşani şi altele, obţinându-se 260 de premii. S-au remarcat elevi de la Colegiul ”M. Sadoveanu” Paşcani, Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul Naţional ”C.Negruzzi” Iaşi, Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi , Liceul Teoretic Vasile Alecsandri Iaşi, Şcoala B.P. Haşdeu Iaşi, Şcoala Generală Vlădeni Iaşi şi altele.

La festivitatea de premiere au fost acordate premii speciale constând în licenţe electronice pentru Antivirusul Kaspersky de către Firma Kaspersky Lab în colaborare cu Firma Electronic - PC Service Iaşi, numai elevilor care au participat la secţiunile ce foloseau calculatorul.



Festivitatea de premiere Casa de Cultură “Vatra Dornei” 

Sponsor Kaspersky lab si S.C. Electronic Analog Digital S.R.L. Iasi. 

Înmânarea Premilor speciale Kasperssky Lab şi S.C. Electronic Analog Digital S.R.L. 

SURSA ARTICOL: Vicepreşedinte de Concurs - Prof. Moroşan Dorina
                      Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei