Copiii femeii condamnate la inchisoare pentru ca si-a injunghiat sotul, internati la un centru social

Cei trei copii ai femeii din Iacobeni, recent condamnata definitiv la trei ani si sase luni de inchisoare, pentru o tentativa de omor comisa asupra sotului sau, sunt internati intr-un centru social din Podu Cosnei pentru copii saraci si pentru orfani. Aceasta masura, dupa cum ne-au spus reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Suceava, s-a luat la cererea mamei.

Purtatoarea de cuvant a DGASPC Suceava, Liviana Enea, a declarat ca „in urma procesului prin care s-a decis condamnarea mamei la o pedeapsa privativa de libertatea, iar aceasta a fost arestata in data de 15 iunie anul acesta, la cererea sa, cei trei copii beneficiaza de serviciile Centrului social din Podu Cosnei”.

Ileana D., mama copiilor, in varsta de 32 de ani, va sta dupa gratii pentru ca si-a injunghiat sotul in burta, atacul punandu-i acestuia viata in pericol. Fapta s-a petrecut pe 16 iunie 2011, la ora 2.00. Ajuns la spital, sotul femeii, in varsta de 31 de ani, a declarat ca s-a taiat singur, in incercarea de a-si pune capat zilelor, vrand sa-si protejeze nevasta. Ulterior, insa, dupa ce a fost transferat de la Spitalul Municipal Vatra Dornei la Spitalul Judetean Suceava, barbatul a recunoscut ca a fost injunghiat de sotie.

Cei trei frati din Iacobeni au o noua familie

Protectia Copilului Suceava a realizat o ancheta sociala la familia din Iacobeni imediat dupa nefericitul incident, petrecut in luna iunie a anului trecut, reprezentantii institutiei declarand ca „la momentul evaluarii initiale a situatiei celor trei minori, nu s-a constatat existenta unei situatii de pericol iminent pentru copii care sa impuna plasamentul in regim de urgenta, si situatia lor a ramas in monitorizarea Primariei Iacobeni, care ne-a informat periodic despre evolutia cazului”.

Intr-o lume in care copiii aflati in suferinta sunt cel mult compatimiti si de putine ori ajutati, pe drumul national 17, care duce spre Ardeal, la Podu Cosnei, preotul Mihai Negrea si-a propus sa faca ceva concret pentru copiii orfani si cei saraci, care traiesc adevarate drame in familiile din care fac parte, asemeni celor din Iacobeni.


Cu sacrificii, batand din poarta in poarta, la prieteni, cunoscuti, sponsori din zona, la birourile oamenilor politici, parintele Negrea a reusit sa faca un centru pentru copii orfani si saraci din zona Dornelor.

Din anul 2006, parintele Mihai Negrea se ingrijeste de Manastirea „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” - Podu Cosnei, dar si de centrul pentru copii orfani si copii saraci, astfel devenind „peste noapte” tata pentru cativa copii greu incercati de viata.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei