Joia Mare la Poiana Stampei

A IV-a ediţie a Festivalului Ouălor Încondeiate şi Focul din Joia Mare de la Poiana Stampei au fost, şi în acest an, două manifestări care s-au bucurat de o largă participare, joi, 12 aprilie.

Ziua a început cu slujba oficiată de pr. Domiţian Tătaru şi Constantin Jbanca la biserica din centrul comunei şi sfinţirea „Coşului din Joia Mare”. După Sfânta Liturghie, la Casa de Cultură a fost amenajată o expoziţie de ouă încondeiate realizată cu ouăle decorate de cele mai iscusite încondeietoare din localitate şi de talentaţii copii din cercul „Micii meşteşugari” ai Şcolii Poiana Stampei, coordonaţi de prof. Dorina Paicu, o expoziţie de sculptură în lemn a prof. Mihai Vleju şi o expoziţie gastronomică cu bucate de post.

Momentele artistice au fost prezentate de Grupul vocal „Flori de pe Dorna” al Asociaţiei Culturale „Veche Bucovină”, condus de prof. Dorina Paicu, şi de un grup de copii de la Şcoala Poiana Stampei, coordonaţi de prof. Petronela Vasiluţ.

Manifestările din Joia Mare, coordonate de Petrică Chiforescu, directorul Casei de Cultură Poiana Stampei, s-au încheiat cu un simpozion cu tema ,,Semnificaţia sărbătorii pascale în comunitatea rurală” şi cu un moment poetic prezentat de poetul, scriitorul şi muzeograful Ioan Grămadă din Câmpulung Moldovenesc.

Gazdele festivalului, în frunte cu primarul comunei Elisei Todaşcă şi viceprimarul Viluţ Mezdrea, i-au avut ca invitaţi pe Petre Horvath, directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ion Irimescu” Suceava, pr. Gabriel Doroftiese, coordonatorul Grupului vocal “Ecclesia”, ing. Constantin Mangiurea, fost primar al municipiului Câmpulung Moldovenesc, scriitoarea Paraschiva Abutnăriţei, autoarea „Monografiei comunei Poiana Stampei”, Violeta Codorean, directoarea Casei de Cultură Vatra Dornei, consilieri locali şi alte personalităţi ale vieţii publice locale.


“Sperăm ca această manifestare să continue şi în anii următori. Vom încerca să antrenăm cât mai multă lume, să diversificăm programul, astfel încât Joia Mare, zi importantă din Săptămâna Patimilor, să fie cinstită aşa cum se cuvine” a precizat viceprimarul Viluţ Mezdrea.



SURSA: CraiNou.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei