Pericol crescut de avalanşe în Munţii Calimani şi Rodnei

Zonele înalte din Munţii Rodnei şi Călimani au devenit un real pericol pentru turişti, riscul producerii unor avalanşe fiind crescut, potrivit avertizării remise miercuri de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud.

"Jandarmii montani din Rodna avertizează turiştii că există pericol crescut de producere a avalanşelor în zona Vârfului Roşu şi Curăţel. Pericolul este cotat la gradul IV, risc crescut existând în zona Vârfului Roşu. Turiştilor le este recomandat să nu se aventureze pe creste în această perioadă, având în vedere faptul că stratul de zăpadă are o grosime de 80 - 100 centimetri, pe creste stratul viscolit putând ajunge până la doi metri înălţime", se arată în comunicatul jandarmilor.

Şi jandarmii montani din Munţii Călimani i-au avertizat pe cei care intenţionează să îşi petreacă timpul liber la munte că în zonă temperaturile au coborât miercuri dimineaţă până la minus 19 grade Celsius, aşadar trebuie să fie echipaţi corespunzător.


În plus, există pericol de avalanşe în Vârful Bistricioru din Munţii Călimani, unde zăpada atinge aproape doi metri înălţime.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei