Concursurile aplicativ-militare de iarnă pentru unităţi de instrucţie, organizate la Vatra Dornei, au ajuns la final

În perioada 20-25 februarie 2012, garnizoana Vatra Dornei a fost gazda Concursurilor aplicativ-militare de iarnă pentru unităţi de instrucţie – etapa finală pe Ministerul Apărării Naţionale. Competiţia a reunit la start cele mai valoroase loturi sportive reprezentând mari unităţi şi unităţi din subordinea statelor majore ale categoriilor de forţe, a Comandamentului Logistic Întrunit şi a Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii.


Vineri concursurile s-au încheiat cu a treia şi ultima probă de concurs – patrulă, adjudecată fără apel de militarii bistriţeni, la fel ca primele probe, biatlon şi ştafetă. Întreg concursul a evidenţiat o luptă foarte strânsă, întrucât fiind probe de echipă nereuşita unui participant atrage de la sine şi eşecul sau penalizarea întregii echipe.

Lotul de militari sportivi ai Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistriţa şi-au dovedit profesionalismul, măiestria, concentrarea şi stăpânirea de sine, dominând toate cele trei probe şi urcând pe prima treaptă a podiumului, urmaţi de lotul vânătorilor de munte din Miercurea-Ciuc şi de cel al Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" din Braşov. Foarte bine pregătiţi din punct de vedere psihic şi cu o condiţie fizică de invidiat, militarii bistriţeni s-au impus categoric nu doar în clasamentul pe echipe, ci şi în cel individual, unde şi-au adjudecat locurile I (plt. Claudiu Suciu), II (cap. Dumitru Moişan), IV (cap. Sorin Ilie) şi V (cap. Istvan Sebestyen).

Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, pe platoul din faţa Primăriei Municipiului Vatra Dornei, în prezenţa comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina" Cluj-Napoca, gl.bg.dr. Dumitru Scarlat, şi a comandanţilor Brigăzilor din Bistriţa - gl.bg.dr. Dan Florin Grecu, Miecurea Ciuc - gl.bg. Gheorghe Ioan Vatamanu Coanta, a şefului Secţiei Educaţie Fizică Militară din Statul Major General – col. Ştefan Mărginean, a primarului municipiului Vatra Dornei, Ioan Moraru, şi a altor oficiali.


În încheierea competiţiei, comandantul Diviziei din Cluj-Napoca, gl.bg.dr. Dumitru Scarlat, i-a felicitat pe toţi participanţii pentru fair-play-ul şi seriozitatea pregătirii şi implicării, menţionând că "acest concurs este o activitate complexă, cu un puternic caracter practic aplicativ, în care fair-playul şi dorinţa de a învinge sunt pe primele locuri". Generalul Scarlat a adus mulţumiri şi Garnizoanei Vatra Dornei şi autorităţilor locale, pentru sprijinul acordat în desfăşurarea competiţiei.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei