Centru Zonal de Performanţă destinat elevilor la Vatra Dornei

La Vatra Dornei a fost înfiinţat Centrul Zonal de Performanţă destinat elevilor din clasele a III-a şi a IV-a de la şcolile din zonă. Activităţile Centrului Zonal de Performanţă se vor desfăşura la Şcoala Nr. 2 din Vatra Dornei pe durata semestrului al doilea al acestui an şcolar, conform unui program săptămânal, şi se vor încheia cu un concurs al Centrului în data de 9 iunie.

Prin activităţi de limba română şi de matematică, Centrul îşi propune să identifice şi să pună în valoare elevii capabili de performanţă şi să le creeze cadrul potrivit să se exprime şi să-şi dezvolte aptitudinile specifice. Nu în ultimul rând, urmăreşte sporirea nivelului de performanţă al acestor elevi în vederea obţinerii de rezultate foarte bune la concursurile şi olimpiadele şcolare.

Aşa cum am aflat de la prof. Doina Moroşan, activităţile Centrului Zonal de Performanţă se derulează în cadrul unui proiect educaţional amplu, cu titlul „Educaţia pentru valori”, şi are ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Primăria Vatra Dornei: „Proiectul, pilotat din anul şcolar 2009 – 2010, şi-a demonstrat deja eficienţa şi popularitatea în rândul elevilor şi al cadrelor didactice. Echipa de proiect reuneşte cadre didactice care au exerciţiul muncii cu elevi capabili de performanţă, elevi care au obţinut, de-a lungul anilor, numeroase premii la concursurile şi olimpiadele şcolare. Sunt oameni care, în regim de voluntariat, se implică cu mintea şi sufletul în activităţi spre folosul elevilor, dincolo de lecţiile la clasă”.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei