Bugetul municipiului Vatra Dornei, „sabotat” de energia electrică

După mai bine de o lună de la începutul noului an calendaristic, municipiul Vatra Dornei încă nu are buget. Şedinţa de Consiliu Local de vineri, 3 februarie, când trebuia discutat acest subiect, a fost amânată iniţial pentru ziua de astăzi. Amânarea a mai suferit o amânare pe ultima sută de metri, şedinţa fiind mutată pentru ziua de joi, 9 februarie, orele 12.00.

Motivul acestor amânări succesive îl constituie întârzierea cu care au fost informaţi consilierii locali despre modul cum va fi construit bugetul pentru 2012, dar şi a imposibilităţii de a finaliza în timp util mapele de şedinţă.

Prezent la şedinţa de vineri, viceprimarul Mircea Rusu a găsit firească această amânare, şi asta pentru că bugetul reprezintă un punct extrem de important pentru întreaga comunitate.

„Materialele legate de buget au fost prezentat târziu, cu aproximativ două ore înainte de şedinţă, iar consilierii locali nu au avut timp să le studieze. De comun acord s-a convenit să ne întrunim într-o nouă şedinţă de Consiliul Local în cursul zilei de marţi”, a precizat Mircea Rusu.

Viceprimarul din Vatra Dornei a explicat şi motivele care au dus la această întârziere în adoptarea bugetului: „Timp de aproape două săptămâni sediul Primăriei Vatra Dornei a fost debranşat de la reţeaua de alimentare cu energie electrică, iar asta a dus la imposibilitatea de a utiliza sistemul informaţional. Eu cred că marţi Primăria Vatra Dornei va avea buget şi-l vom trimite pentru aprobare organelor fiscale”.

Consilierul local Roman Boca a menţionat, la rândul său, că bugetul nu a putut fi adoptat deoarece nu s-au primit materialele necesare. „Nici un consilier nu era pregătit să dezbată bugetul pentru că nu cunoştea amănunte. Grav mi se pare şi faptul că primarul Ioan Moraru nu a venit în plen pentru a susţine bugetul propus. De altfel, primarul şi-a făcut un obicei în a lipsi de la şedinţele de Consiliu Local, numai de la începutul acestui an având două absenţe”, a precizat Roman Boca.


Consilierul spune că nu cunoaşte motivul lipsei lui Ioan Moraru de la şedinţa de Consiliu Local, deoarece nimeni nu i-a informat pe aleşi de programul edilului din Vatra Dornei. Totuşi, viceprimarul Mircea Rusu a precizat că absenţa primarului Ioan Moraru ar fi justificată, acesta anunţând că este ţinut în casă de o gripă de sezon.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei