Al doilea weekend de Serbarile Zapezii la Vatra Dornei

Sfârşitul de săptămână a fost numai bun pentru practicarea sporturilor de iarnă, iar cei care au vrut să se bucure din plin de zăpadă, au ajuns în zona de munte a judeţului, la Vatra Dornei. Aici a avut loc al doilea weekend din seria celor trei dedicate Serbărilor Zăpezii, iar pârtiile Veveriţa, Parc şi Dealul Negru au fost numai bune pentru cei care schiază. La fel patinoarul din Parcul central şi pista de snow-tubing, care au constituit alte puncte de atracţie.

„Trei fete cucuiete” au deschis spectacolele de vineri şi sâmbătă

Theodora Manolache, Sabina Atodiresei şi Roxana Cucoş sunt trei adolescente din Iaşi, „trei fete cucuiete cu studii de specialitate” – (cum au fost dezmierdate de prezentatorul Serbărilor Zăpezii, Doru Bighiu, înainte de urcarea pe scenă), care formează trupa Elle. Piesele de rezistenţă ale trupei în spectacolele de vineri şi sâmbătă au fost colajul de muzică rusească, momentul ţigănesc, şi „Hora moldovenească”.

Theodora Manolache a interpretat pentru publicul dornean şi melodii cum ar fi „Musica E” din repertoriul italian, “Parce que tu pars” din repertoriul Larei Fabian, “Je Me Souviens” din repertoriul francez sau “Poveste”, o melodie cu care s-a remarcat în rândul tinerilor din Iaşi.

Datina, rechemată pe scenă de publicul dornean

Cunoscută dornenilor de la celelalte ediţii ale Serbărilor Zăpezii şi de la Zilele Municipiului, trupa Datina a fost primită cu aplauze şi de această dată, fiind nevoită să revină pe scenă la insistenţele publicului.

Marius Chină şi Andreea Cristea au interpretat pe lângă melodiile mai vechi, deja cunoscute, şi câteva piese mai noi, la care publicul a învăţat repede refrenele, cei doi făcând cunoscut celor prezenţi că doresc să reîmprospăteze stilul etno, prin lansarea unei campanii care are ca scop salvarea acestui stil muzical.

Ultimul care a urcat pe scenă vineri a fost Michael Star, cunoscut sucevenilor încă din 1996.

Anya şi cele două dansatoare au încălzit atmosfera

Prima trupă care a urcat sâmbătă pe scenă a fost Elle, iar după primul concurs al serii, Marius Chină şi Andreea Cristea au încălzit la propriu atmosfera prin muzica etno şi numărul mare al celor care au dansat în faţa scenei.

Anya, fosta solistă a grupului Hi-Q în perioada 2008 - 2010, a urcat pe scenă împreună cu cele două dansatoare, cu emoţie şi cu dorinţa de a-i încânta pe toţi cei prezenţi. Tânăra solistă a reuşit la Vatra Dornei un concert excepţional, declarându-se foarte încântată că este înconjurată de prieteni şi apreciată de publicul împreună cu care a cântat “Beautiful World”. Jocul de lumini, muzica de club, dansatoarele şi atmosfera de basm de la baza pârtiei Parc au încălzit inimile celor prezenţi.

Timp de 45 de minute, cei peste 5.000 de spectatori au cântat cu Anya melodii cum ar fi “Fool Me”, “Your Voice”, “Desire”, “Energy”, “Voice In My Head”, “Move You”, “Crazy” şi au dansat, spectacolul oferit fiind un cadou pentru cei care apreciază asemenea melodii.

“E cea mai tare petrecere în aer liber, oamenii au creat o atmosferă incendiară şi asta este un lucru foarte bun”, au fost cuvintele cu care a caracterizat Anya concertul său de la Vatra Dornei. Întrebată dacă va încerca o coborâre pe schiuri pe o pârtie din Vatra Dornei, Anya a spus că „în afară de patinaj, nu am încercat alte sporturi de iarnă de teamă să nu păţesc ceva. Cu sania sunt OK, dar cu schiurile nu prea pot să-mi păstrez echilibrul”.

Taxi s-a întâlnit cu fanii la Vatra Dornei

După ce a concertat prin toată ţara, trupa Taxi s-a întâlnit cu fanii din Vatra Dornei într-un concert live 100%, cu piese mai vechi sau mai noi. Aşa cum se anunţa dinainte, show-ul celor de la trupa Taxi a fost pe măsura aşteptărilor. Dornenii şi turiştii care au ales să înfrunte ninsoarea şi temperaturile scăzute şi au dorit să se distreze sâmbătă seara la baza pârtiei Parc au plecat cu siguranţă satisfăcuţi de recitalul lui Dan Teodorescu şi al colegilor săi de trupă. Aceştia au cântat piese şi de pe albumul intitulat “Cele două cuvinte”, dar şi de pe celelalte albume mai vechi. Spectacolul a fost în binecunoscutul „stil Taxi”, cu muzică şi versuri ironice, cu accente sociale, semnate Dan Teodorescu.

După un intro orchestral, melodia cu care Taxi a deschis concertul la Vatra Dornei a fost “Criogenia salvează România", o invitaţie făcută de Dan Teodorescu spectatorilor să „ne băgăm cu toţii/ În nişte frigidere mari/ Să ne congelăm/ Pentru vreo sută de ani/ Şi să-i aşteptăm/ Liniştiţi p-americani”.

După „Nu mai eşti” şi “Mi-e dor şi doare”, a urmat „cea mai tristă melodie din repertoriul nostru. Îmi pare rău că vă întristăm, dar este o poveste tristă inspirată dintr-o întâmplare dramatică, un prieten bun de-al nostru trăieşte o dramă, o tragedie, pe scurt, îşi iubeşte nevasta”, a spus Dan Teodorescu, înainte de a interpreta melodia “Îmi iubesc nevasta”.

Mulţumind spectatorilor că stau în frig pentru a fi alături de Taxi, Dan Teodorescu le-a solicitat dornenilor să-i cheme şi la vară, când este cald şi când vor veni cu cele mai frumoase tricouri, iar pentru a-i încălzi le-a cântat „Stelele care cad”. Solistul de la Taxi i-a considerat pe bărbaţii cu vârste între 40 şi 60 de ani adolescenţi şi, “pentru că sunteţi destui adolescenţi aici, vă dedic o piesa "Un sfârşit e un început”.

Chiar dacă pe scenă au fost montate două tunuri de căldură şi o aerotermă pentru ca Dan Teodorescu să nu inspire aerul rece care îi putea altera vocea, unul dintre miile de spectatori i-a dăruit mănuşile pentru ca solistului să nu-i îngheţe mâinile pe microfon.

Melodii mai noi, mai vechi, triste, vesele şi pentru orice vârstă au făcut ca seara de sâmbătă să fie una memorabilă.
La cererea publicului, Taxi a interpretat şi “Cele două cuvinte”, o piesă “cu poveste”, care a fost cântată împreună cu spectatorii.

Atmosfera de la acest ultim concert al serii a fost cu totul altfel prin comunicarea dintre cei de pe scenă şi cei din faţa scenei, Dan Teodorescu (voce, chitară), Vicky Albu (voce), Darius Neagu (tobe), Kerezsi Csongor (chitară bas), Cantemir Neacşu (chitară solo), Mugurel Coman (clape), găsind în spectatori adevăraţi prieteni.

Concursuri sportive cu premii

În cadrul spectacolului de sâmbătă seara, au fost premiaţi cei mai buni schiori de la concursurile organizate pe pârtia Veveriţa. Concursurile de schi s-au desfăşurat pe diferite categorii de vârstă, gradul de dificultate crescând direct proporţional cu vârsta. Ca şi săptămâna trecută, au fost premiaţi peste 30 de schiori, ocupanţii locului I primind 60 de lei, cei ai locului II, 40 de lei, iar cei de pe locul III, 20 de lei. Au fost acordate şi trei premii speciale pentru cei mai mici schiori, dar şi premii de consolare.

Un alt concurs care a avut „priză” la public a fost cel „de cântat”. Cinci copii talentaţi au urcat pe scenă pentru a interpreta melodii populare, disco sau house, cei mai buni fiind răsplătiţi cu premii în bani. Seara s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

Duminică, o zi pentru iubitorii folclorului

Ieri, începând cu ora 15.00, pe scena de la baza pârtiei Parc au evoluat Ansamblul Stroieşti, Pamfil Roată, Ansamblul „Plaiurile Dornelor”, Marius Zgâianu şi Ansamblul „Florile Bucovinei”.


Evenimentul organizat de Primăria şi Consiliul Local Vatra Dornei prin Proiectul „Promovarea produsului turistic în Ţara Dornelor”, finanţat prin Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013, va continua săptămâna viitoare, capetele de afiş fiind Balada din Bistriţa, CRBL, Rekord şi Crush & Alexandra Ungureanu.




( Hide )
  1. buna ziua, voi in afara de circul politic prezentat de "galearia neispravitilor" din clasa politica nu mai aveti si altceva, in afara de cei care au stors dorna de bani, si-au impartit orasul dupa cum l-ea poftit, pofta lor cea jegoasa, nu aveti, si, daca tot aveti pofta de ei, dati macar stiri, stiti voi de care, ... demascatoare ca, sigur aveti, nu mai "plimbati" lumea ca pe niste fraieri, plasandu-va de partea samsarilor politici.

    RăspundețiȘtergere

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei