MITINGURI în ţară: Jos Băsescu ! Jos Guvernul !

0
Sute de oameni din marile oraşe ies duminică în stradă pentru a protesta contra preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Emil Boc, exprimându-şi sporadic şi susţinerea pentru medicul Raed Arafat. Alba-Iulia, Iaşi sau Cluj-Napoca sunt câteva din oraşele de pe harta protestelor. La Bucureşti, jandarmii sunt pregătiţi în zona Pieţii Universităţii de noi demonstraţii. 30-40 de oameni sunt deja în Piaţă.

Aproximativ 200 de persoane participă, duminică, la un marş de protest pe străzile municipiului Alba Iulia, faţă de situaţia socială şi economică din România şi cer demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului condus de Emil Boc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ 150 de protestatari s-au adunat, în jurul orei 12.00, la marginea Parcului Cetăţii din Alba Iulia, în urma unor mesaje transmise, în ultimele zile, pe reţelele de socializare. Oamenii au steaguri şi eşarfe tricolore, dar şi pancarte cu mesaje precum "Jos mafia Băsescu-Boc", "Jos diktatorul, criminal incult, mitocan".

Un grup de tineri poartă un banner alb cu mesajul "Deşteaptă-te române/Cântă toată România/ Că e altă zi sub soare/Să împărţim sărăcia".

Ulterior, protestatarii au pornit într-un marş spre Catedrala Reîntregirii pentru a se ruga pentru viitorul României.
Pe drum, oamenii au scandat lozinci precum "Nu vă fie frică şi Băsescu pică", "Arafat, Arafat, Alba e cu tine", "Hoţii, hoţii", "Piticu şi cu chioru au umilit poporul".

Unul dintre protestatari a declarat că prin această acţiune vor să ia atitudine faţă de "dictatura actualei puteri" şi să îşi exprime nemulţumirea faţă de situaţia economică şi socială din România, dar şi faţă de faptul că reprezentanţii puterii "au început să lovească într-un sistem care funcţiona foarte bine în România: SMURD".

Protest organizat la Iaşi de TNL

Aproximativ patru sute de persoane s-au adunat, duminică, la Iaşi, pentru a participa la mitingul de solidaritate cu doctorul Raed Arafat, iniţiat de organizaţia ieşeană de tineret a PNL, în Piaţa Unirii, din municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au adunat atât în Piaţa Unirii, cât şi în Piaţa Palatului Culturii, manifestanţii din locaţia din urmă venind în marş până în Piaţa Unirii, unde are loc mitingul de protest, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe pancartele manifestanţilor, care au asupra lor trompete şi steaguri tricolore, se poate citi, printre altele, "Băsescu nu mai are nevoie de SMURD, noi avem", Vrem anticipate" şi "Salvaţi Roşia Montană". Participanţii la miting scandează "Jos Băsescu", "Jos piratul", şi "Arafat, român adevărat!".

La un moment dat, pe deasupra locului unde are loc manifestarea a fost văzut zburând un elicopter, moment în care manifestanţii au izbucnit în urale şi au strigat: "A fugit Băsescu!". La protest sunt prezenţi membri ai organizaţiei de tineret a PNL Iaşi, membri ai PSD, revoluţionari şi lideri ai Sanitas Iaşi.

Pensionari şi revoluţionari la Galaţi

Aproximativ 50 de galăţeni, majoritatea pensionari şi foşti revoluţionari, s-au strâns, duminică, pe esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor din municipiu, unde scandează lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, transmite corespondentul NewsIn.

"Un guvern de mafioţi ne-a furat banii la toţi", "Jos Băsescu", "Nu vrem comasate, vrem anticipate", sunt câteva dintre lozincile pe care le scandează aceştia.

Oamenii flutură drapele tricolore decupate la mijloc.

Protest la Cluj

Peste 50 de persoane protestează, duminică, în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, strigând lozinici împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi împotriva Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX. Protestatarii, printre care se află şi membri ai PSD şi PNL, s-au adunat în jurul orei 12.00 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având steaguri tricolore.


Totodată, protestatarii au pancarte pe care scrie: "Te ştim chior, dar nu şi surd când strigăm salvează SMURD", "Băsescu şi ai lui, criminalii statului", "Ruşine jandarmii bucureşteni". Persoanele adunate în piaţă strigă "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Clujule, trezeşte-te", "Nu vă fie frică că Băsescu pică", "Demisia", "Afară, afară, javrele din ţară". Protestul nu este autorizat, iar în piaţă se află jandarmi care supraveghează manifestarea pentru a nu apărea incidente.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei