O şansă europeană pentru copiii din Poiana Stampei

0
În primăvara anului 2011, între Şcoala cu Clasele I-VIII Poiana Stampei şi Organizaţia Cercetaşilor din Centrul Local Bistriţa, s-a încheiat un parteneriat care a prevăzut participarea a 8 copii cu vârste cu-prinse între 9-14 ani din şcoala noastră, la o tabără educaţională.

Sediul taberei a fost ales la Complexul ”Dracula” de la Pasul Tihuţa, iar tematica taberei a fost: ”Proiect pentru prevenirea şi combaterea abandonului şcolar”. În grupul ţintă al celor 120 de copii din tabără au intrat copii proveniţi din familii sărace şi numeroase, familii monoparentale, copii cu părinţi decedaţi, cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi alte probleme.

În zilele de tabără s-au organizat cursuri de comunicare, artă, carieră, integrare europeană şi jocuri educative. Cursul s-a încheiat în noiembrie, iar beneficiarii săi au fost următorii elevi: Pilug Nicoleta, Moroşan Monica, Brotnei Camelia – clasa a VII-a, Ungurean Alexandru, Cornea Diana – clasa a VI-a, Teleagă Mirabela – clasa a V-a, Moroşan Marinel şi Coca Alexandru – clasa a IV-a. Cei care s-au remarcat în mod deosebit la activităţi vor participa la o tabără internaţională.

Ne apropiem de finalul semestrului I, atenţia elevilor fiind îndreptată spre teze şi încheierea semestrului cu rezultate bune la învăţătură. În decembrie, ca în fiecare an, se vor organiza diverse activităţi, în special cele legate de frumoasele sărbători de iarnă şi în primul rând cele legate de manifestarea ”Crăciun în Bucovina”, iniţiată de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural ”Bucovina”.



SURSA: CraiNou.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei