Grefiera de la Vatra Dornei care „modifica” alcoolemiile, condamnată

0
Prima parte a procesului grefierei din Vatra Dornei care promitea în stânga şi-n dreapta că se ocupă cu modificarea alcoolemiilor şoferilor prinşi băuţi la volan pentru a-i scăpa de dosare penale a ajuns la final. Curtea de Apel Suceava a dat luni verdictul în acest dosar, dar apelul şi recursul se vor judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii suceveni au găsit-o vinovată pe Angelica Mariana Bulughiană, de 44 de ani, pentru trafic de influenţă în formă continuată şi au condamnat-o la un an şi patru luni de închisoare. Totuşi, fosta grefieră a Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei nu va sta în puşcărie, şi asta pentru că pedeapsa este cu suspendare.

Interesant este că dosarul a ajuns prima dată la Judecătoria Vatra Dornei, iar Bulughiană trebuia judecată pentru infracţiunea de trafic de influenţă, numai că în cursul procesului s-a decis schimbarea încadrării juridice în trafic de influenţă în formă continuată, iar dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Suceava. În paralel, instanţa a mai decis confiscare sumelor de 3.500 şi 4.000 de lei de la fosta grefieră, obligând-o şi la plata unor cheltuieli judiciare în valoare de 1.560 de lei.

Cum să scazi o alcoolemie de la 2,2 la 0,75 la mie

Angelica Mariana Bulughiană a fost trimisă în judecată pentru că, pe vremea când era angajata Ministerului Public, ar primit 3.500 de lei, respectiv 4.000 de lei de la doi indivizi care erau cercetaţi după ce-au fost prinşi beţi la volan şi cărora le-a promis că îi poate scăpa de răspunderea penală. Potrivit rechizitoriului, Adrian Florea a fost unul dintre indivizii care i-ar fi dat grefierei suma de 3.500 de lei.

A fost depistat în după-amiaza zilei de 22 februarie 2009, sub influenţa băuturilor alcoolice la volanul unui autoturism. Avea o alcoolemie în sânge de 2,20 la mie (prima probă).

Angelica Mariana Bulughiană l-a învăţat pe Adrian Florea ce să declare la poliţie, dându-i chiar un bileţel în care i-a scris ce să spună în faţa oamenilor legii: ce fel de alcool a băut, ce a mâncat, ce cantităţi şi în ce interval. Totul era atât de bine calculat, încât la aceea recalculare teoretică de la IML Iaşi, alcoolul din sânge să scadă miraculos sub limita legală.
Procurorul de caz a acceptat cererea de recalculare a alcoolemiei, iar rezultatul de la Iaşi i-a scăzut alcoolemia lui Adrian Florea de la 2,20 la 0,75 la mie, cât să se aleagă cu cel mult o amendă. Ulterior, procurorii de la Suceava au redeschis dosarul, iar, spre sfârşitul anului trecut, Adrian Florea a fost trimis în judecată.

Acelaşi scenariu a fost pus la cale şi în cazul lui Ovidiu Şipot, un alt şofer prins băut la volan. Lucrurile au mers bine până la un moment dat, dar în martie anul trecut Ovidiu Şipot a fost chemat la Parchetul de la Vatra Dornei, spunându-i-se că cererea de recalculare i s-a respins, iar el va fi trimis în judecată. Ulterior, bărbatul a făcut un autodenunţ la Direcţia Generală Anticorupţie, povestind cum a dat 4.000 de lei să scape de dosarul penal.

Pe parcursul anchetei, Şipot a înregistrat-o pe reportofon pe mama grefierei Bulughiană care, sub pretextul unor reparaţii la instalaţia sanitară, l-a chemat şi i-a cerut să nu declare nimic împotriva fiicei ei, sumele de bani urmând a-i fi restituite.

Recalcularea alcoolemiei, o afacere de familie


Reţeta scăderii miraculoase a alcoolemiei din sânge a fost folosită şi de soţul inculpatei, Neculai Bulughiană. Prins în 2007 băut la volan, respectivul a scăpat iniţial de proces, dar după redeschiderea dosarului procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au infirmat prima soluţie şi l-au trimis în judecată pe Neculai Bulghiană.

În ianuarie 2011, soţul grefierei a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. În dosarul în care soţia sa a fost trimisă în judecată, Neculai Bulughiană a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei