Elevul care a încercat să jefuiască o bancă, probleme cu stupefiantele

0
Elevul care a încercat să jefuiască o unitate bancară din municipiul Vatra Dornei, situată chiar lângă liceul la care învăţa, a fost arestat preventiv pentru 19 zile.

Constantin Marincean, în vârstă de 17 ani, din judeţul Iaşi, va lipsi motivat de la cursurile clasei a X-a din cadrul Liceului Teoretic „Ion Luca”, fiind încarcerat într-o celulă de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit anchetatorilor, adolescentul le-a povestit mai multor colegi de-ai săi că motivul pentru care a fost transferat de la Iaşi la Vatra Dornei, la începutul acestui an şcolar, a fost acela că a fost consumator de substanţe stupefiante şi că părinţii au încercat să-l scoată din anturajul dubios în care intrase.

L-au adus la un unchi din comuna Iacobeni, l-au înscris la Liceul „Ion Luca” şi au sperat că minorul se va linişti. Vinerea trecută (30 septembrie), însă, în jurul orei 13:00, a încercat să jefuiască sucursala BRD Vatra Dornei.

Suspectul le-a spus poliţiştilor că a fost atacat de un individ cu cagulă

Cu o cagulă trasă pe faţă şi înarmat cu un cuţit şi o şurubelniţă, adolescentul a intrat în sediul BRD Vatra Dornei şi a strigat că e un jaf, cerându-le celor prezenţi să nu facă nici o mişcare.

Pentru că agentul de pază a profitat de un moment de neatenţie al atacatorului şi l-a împins, acesta din urmă a renunţat la planul său şi a fugit din bancă, dispărând în zona împădurită din spatele unităţii.

Sesizaţi imediat, poliţiştii dorneni s-au mobilizat şi au scotocit zona, reuşind să dea de urma suspectului, identificat în persoana lui Constantin Marincean.

Iniţial, tânărul a încercat să-i ducă pe o pistă greşită pe poliţişti şi le-a spus acestora că a fost atacat de un tânăr cu cagulă pe faţă, care a fugit în deal. Ghinionul lui a fost că din deal coborau alţi poliţişti, iar dacă varianta sa ar fi fost adevărată, oamenii legii ar fi trebuit să dea nas în nas cu suspectul.

În aceste condiţii, Marincean a recunoscut că el este cel pe care îl căutau.

Ce a mărturisit la audieri

La audieri, ne-au mărturisit surse judiciare, tânărul a recunoscut că plănuise jaful de mai multă vreme şi că intenţiona să comită tâlhăria cu o zi înainte, însă s-a răzgândit după ce a văzut o maşină de transportat valori parcată în faţa băncii şi s-a gândit că în interior se aflau mai mulţi paznici decât de obicei.

A revenit a doua zi, însă în loc de banii pe care spera să-i fure, s-a ales cu o pereche de cătuşe.

Constantin Marincean, mărturisesc aceleaşi surse, nu părea deloc speriat de ceea ce avea să i se întâmple şi le-a spus oamenilor legii că nu ar fi ezitat să folosească cuţitul şi şurubelniţa pentru a scăpa.


El avea pregătite haine de schimb în pădurea din spatele băncii şi avea de gând să se întoarcă la şcoală. Plănuise jaful exact la ora începerii cursurilor, planul său fiind acela de a scăpa de cagulă, cuţit şi şurubelniţă, de a-şi lua alte haine şi de a-şi cere iertare pentru minutele de întârziere, sperând că profesorul nu îl va pune absent nemotivat.

În cazul în care scenariul i-ar fi ieşit, misiunea poliţiştilor de a-i da de urmă tâlharului din bancă ar fi fost mult mai grea.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei