Balul Bobocilor Vatra Dornei 2011 - “Carnavalul de la Veneţia” - costume de epocă, hohote de râs şi un show electrizant

0
Duci mândri şi delicate ducese, chipeşi gondolieri şi frumoase curtezane, prinţi şi prinţese, toţi înveşmântaţi cu elegante haine de epocă, din catifea, cu volane şi zorzoane, ele cu chipurile ascunse de măşti delicate, ce le oferea un aer misterios şi seducător, iar ei cu pălării în trei colţuri, au oferit spectatorilor – elevi, părinţi şi profesori de la Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei, un spectacol pe cinste, în care momentele artistice s-au îmbinat armonios cu cele umoristice.

Pentru o seară, sute de locuitori din orăşelul de la poalele munţilor au păşit, într-o călătorie imaginară, pe străduţele încărcate de istorie ale Veneţiei, au călătorit cu gondolele, au vizitat piaţa San Marco şi Palatul Dogilor, au aflat detalii despre istoria oraşului care rivaliza în putere cu mari imperii, dar şi despre Carnavalul care atrage an de an zeci de mii de turişti din toată lumea.

Bobocii din Vatra Dornei, pentru că ei au fost vedetele acestui spectacol caracterizat de bun-gust şi bună dispoziţie, s-au prezentat atât de bine la probele de aptitudini, încât juriul a avut o misiune grea să aleagă Miss şi Mister Boboc 2011.

Prezentare în paşi de dans

Cele şapte perechi desemnate să îi reprezinte pe cei mai noi liceeni în finala concursului de Miss şi Mister şi-au făcut apariţia în paşi de dans, valsând ca în saloanele balurilor organizate în palatele veneţiene.

Costumele lor interesante, la care s-a muncit foarte mult, dar şi decorul pregătit să transporte publicul spre meleaguri veneţiene, au stârnit admiraţia spectatorilor, care i-au întâmpinat cu urale şi aplauze.

Fiecare din cei 14 concurenţi, grupaţi pe perechi, a fost prezentat publicului, pe rând, cu calităţile şi defectele sale: Tiberiu Tăutu şi Ema Odochian, Vlad Sava şi Mădălina Cârnu, Mihai Buzilă şi Irina Pop, Claudiu Burlacu şi Loredana Costea, Sorin Dobrincu şi Oana Ungureanu, Alex Pop şi Letiţia Brânduşa, Bogdan Axinia şi Roxana Bamboi.

Fiecare dintre ei a fost supus unui test de cultură generală, prin care trebuia să demonstreze cât de multe ştie despre Veneţia şi istoria sa veche de secole.

Prezentatorii concursului au fost Miss şi Mister Boboc din 2008 (Andreea şi Paul), precum şi doi bufoni care prin glumele lor reuşeau să-i destindă atât pe emoţionaţii concurenţi, cât şi pe cei din public.

Probele de aptitudini

La a doua probă a concursului, tonul a fost dat de o altă elevă talentată a Liceului “Ion Luca”, Mădălina Candrea, care a uimit publicul cu vocea sa caldă, interpretând melodiile “Speachless” şi “Never mind”.

Reprezentaţia sa a fost urmată de cea a noncoformistului Tiberiu, cu o melodie a BUG Mafia, apoi de dansul din buric al senzualei Ema.
Vlad a uimit publicul cu apariţia sa într-un show de electro-dance – un om la costum, cu mască pe faţă, care s-a dovedit a fi de fapt doar o iluzie optică, acesta fiind îmbrăcat astfel încât să dea impresia că stă cu faţa la public, în timp ce el a dansat aproape tot timpul cu spatele către spectatori, iar partenera sa, vulcanica Mădălina, a dansat pe ritmurile melodiei “Wild dances” a câştigătoarei Eurovision, Ruslana.

Cuplul nr. 3, Mihai şi Irina, s-a prezentat cu un stand-up comedy, respectiv un dans modern.

Cuplul nr. 4, Claudiu şi Loredana, cel mai iubit de către public, după reacţiile pe care le stârnea, s-a prezentat tot cu momente muzicale. El, cu o interpretare scenică a piesei “Cele două cuvinte”, de la Taxi, iar ea, cu o piesă de operetă şi apoi cu o melodie modernă, “Candy girl”, a Cristinei Aguilera, făcând astfel dovada unei voci spectaculoase şi versatile.

Sorin, bobocul din perechea nr. 5, a făcut o sală întreagă să râdă cu gura până la urechi, să hohotească până la lacrimi, povestind aventurile sale incredibile cu nevasta luată de la un anunţ de matrimoniale.

Perechea sa, Oana, a apărut pe scenă cu alte trei fete, toate îmbrăcate în costume tradiţionale, pe ritmurile unei melodii populare, pentru ca apoi, din senin, să renunţe la bundiţă şi catrinţă, pentru a face un spectacol de dans modern.

Concurentul cu numărul 6, Alex – alias Fălci, s-a prezentat cu un show umoristic bazat pe fragmente de muzică şi replici din filme, în vreme ce partenera sa, balerina Letiţia, a oferit o demonstraţie de graţie şi frumuseţe, alături de surioara sa.

Ultimul concurent, Bobo, s-a prezentat în faţa publicului cu un spectacol de dans modern, după o coregrafie realizată de partenerul de dans al Andreei Bălan, celebrul Petrişor, iar partenera sa, Roxana, s-a prezentat cu un dans sincron, împreună cu alte patru prietene.

“Reload” – dornenii care au participat la “Românii au talent”

Invitaţii Balului Bobocilor, trupa de dans “Reload”, care a încercat să cucerească inimile tuturor românilor la concursul Pro Tv-ului “Românii au talent”, a venit cu un spectacol plin de energie, dansând şi sărind ca panterele, pe ritmurile muzicii. La final, mezinul trupei, un puştan simpatic foc, a fost transformat în pendula unui ceas format din trupurile lor, fiind legănat dintr-o parte în alta, ţinut de picioare şi cu capul în jos.

Amadeus – muzică nouă la instrumente clasice

După ultima probă din concurs, cea de perspicacitate, în care candidaţii la titlurile de Miss şi Mister au trebuit să improvizeze o poveste, pornind de la o propoziţie, pe scenă au fost chemate invitatele serii, cele patru componente ale trupei Amadeus.

Îmbrăcate cu costume mulate, negre, care încântă publicul nu cu vocea lor, ci cu sunetele instrumentelor muzicale pe care le mânuiesc cu pricepere, cele patru fete – Andreea (vioară), Alexandra (vioară), Cristina (clape) şi Patricia (violoncel), au susţinut un spectacol electrizant, în care melodii nou apărute şi îndrăgite de public, dar şi altele care au făcut istorie în lumea muzicii, au fost interpretate la instrumentele clasice, reuşind chiar să-i facă pe cei din sala plină până la refuz să danseze, atât cât se putea în acea aglomeraţie.

De la săltăreţele “I feel good”, “Let’s twist”, “Celebrate you” la ritmurile latine ale “Macarenei” şi “Asereje”, sau de la antrenanta melodie a Shakirei “Waka Waka This time for Africa” la melodii populare româneşti, fetele de la Amadeus au trecut prin toate genurile muzicale cu brio, încântând spectatorii, dar şi pe bobocii de pe scenă, îmbrăcaţi în haine de epocă, care au dansat cu foc în spatele lor, pe durata întregului concert.

Miss şi Mister Boboc

Momentul mult aşteptat, cel de anunţare a câştigătorilor concursului, a fost prezentat de cel mai îndrăgit reprezentant al mass-mediei din Vatra Dornei, Doru Bighiu, de la Orion Media, care a fost mai mult decât membru al juriului, el implicându-se şi în organizarea întregului eveniment.

Astfel, titlurile de Miss şi Mister Spontaneitate i-au revenit Oanei Ungureanu şi lui Alex Popa, cel de Miss şi Mister Popularitate Mădălinei Cârnu şi lui Tiberiu Tăutu, în vreme ce Miss şi Mister Talent au fost desemnaţi Letiţia Brânduşa şi Bogdan Axinia.

Pe locul III s-au clasat Ema Odochian şi Mihai Buzilă, pe locul II – Vlad Sava şi Roxana Bamboi, iar pe locul I Irina Pop şi Claudiu Burlacu.


Titlul de Miss Boboc 2011 i-a revenit Loredanei Costea, vocea de aur a concursului, în vreme ce Mister Boboc a devenit “glumeţul” Sorin Dobrincu, care a făcut ca oraşul să răsune de hohotele de râs a sute de oameni, în acelaşi timp.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei