ÎPS Teodosie şi ÎPS Pimen vor fi prezenţi duminică la resfinţirea bisericii din Gheorghiţeni

0
Slujbă arhierească duminică, 18 septembrie, la biserica parohiei din satul Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, cu prilejul resfinţirii lăcaşului de cult. Slujba de resfinţire a bisericii, urmată de Sfânta Liturghie, vor fi oficiate de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, înconjuraţi de un sobor numeros de preoţi.

După cum a spus preotul Valentin Ştefănel, biserica de lemn care va fi resfinţită duminică a fost adusă în satul Gheorghiţeni, din comuna Sadova, cu o sută de ani în urmă, după ce şi acolo a „adunat” circa 70 de ani.

„De la începutul acestui an, biserica a suferit unele lucrări de restaurare. S-a schimbat tabla, care era deteriorată, şi s-a pus tablă adusă din Ucraina. Am schimbat învelitoarea pe exteriorul bisericii din lambriu de stejar. Tot în acest an, am schimbat geamurile vechi cu tâmplărie cu geam termopan, toate uşile de la biserică au fost înlocuite cu uşi noi din stejar, sculptate. Temelia la biserică a fost refăcută şi pavată cu piatră adusă de la Borca. Am reuşit să facem şi un gard nou în faţa bisericii. De asemenea, a fost renovată şi clopotniţa”, a explicat preotul Valentin Ştefănel.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei