Ura faţă de femei, motivul pentru care dezaxatul din Vatra Dornei a îngrozit Timişoara - VIDEO

0
Dezaxatul care a îngrozit Timişoara după ce a înjunghiat mai multe femei are un trecut extrem de încărcat. Din 1997 şi până în 2001, când a fost trimis la puşcărie pentru o perioadă de zece ani, Aurel Mîndrilă, de 32 de ani, a comis mai multe fapte penale, cele mai grave dintre ele având în centru femei. Faptul că a fost respins de-a lungul timpului l-a făcut să aibă o aversiune faţă de femei, iar ultimele fapte de la Timişoara nu fac decât să confirme această ipoteză.

Prima faptă îndreptată împotriva unei femei a avut loc în februarie 2001. La acea vreme, Aurel Mîndrilă a violat o femeie, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au emis mandat de arestare pe numele său. Măsura a fost menţinută până pe 26 aprilie 2001, când bărbatul a plecat acasă. Nu a stat prea mult, pentru că pe 12 mai 2001 a fost rearestat. De această dată, mandatul a fost emis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, sub acuzaţiile de tentativă de omor şi tentativă de viol.

Cum a vrut să violeze şi să omoare o femeie cu afecţiuni psihice

Proaspăt ieşit din arest şi cercetat pentru viol, Aurel Mîndrilă s-a întors în Broşteni, într-o garsonieră care aparţinea părinţilor. Pentru că nu avea curent, bărbatul a plecat la Neagra, la Vasile Lipan Botezatu, pe care s-a oferit să-l ajute pentru a i se permite să locuiască în gospodăria acestuia.

Tot acolo, Aurel Mîndrilă a cunoscut-o pe Elena Dochiţa, o femeie cu afecţiuni psihice şi cu care a întreţinut şi raporturi sexuale. Pe 11 mai, Mîndrilă şi Botezatu au plecat la Vatra Dornei după cumpărături. Aurel Mîndrilă s-a întors ceva mai rapid, iar pe drum a întâlnit-o pe Elena Dochiţa, căreia i-a cerut să-l ajute la cărat bagajele. Ajuns acasă, bărbatul i-a propus Elenei să întreţină raporturi sexuale. Iniţial, femeia a acceptat, dar ulterior a spus că nu mai este de acord. Refuzul l-a înnebunit pur şi simplu pe Aurel Mîndrilă, care a ieşit afară, a pus mâna pe un topor şi a intrat în casă, unde i-a aplicat mai multe lovituri Elenei Dochiţa.

Femeia a fost lovită de mai multe ori în zona capului şi a mâinilor, iar agresorul a abandonat-o într-o baltă de sânge şi a încercat să dispară. Nu a fugit prea departe, pentru că a doua zi, pe 12 mai 2001, a fost prins şi pe numele său procurorii au emis mandat de arestare pentru tentativă de viol şi tentativă de omor. În urma agresiunii, Elena Dochiţa a scăpat ca prin minune, dar a rămas cu sechele pe viaţă, respectiv cu incapacitate de muncă de 20%.

În mod curios, la vremea respectivă, Aurel Mîndrilă nu a fost expertizat din punct de vedere psihiatric, deşi existau toate premisele pentru a bănui că va recidiva odată ieşit din închisoare.

A primit 20 de ani de condamnări

Pe numele lui Aurel Mîndrilă au fost deschise două procese. Primul dintre ele, vizând violul, s-a finalizat la Judecătoria Vatra Dornei şi s-a soldat cu condamnarea la şapte ani de închisoare. Al doilea proces a început la Tribunalul Suceava, iar soluţia a rămas definitivă la Curtea de Apel Suceava. Această instanţă l-a condamnat la zece ani de închisoare pentru tentativă de omor şi la trei ani de închisoare pentru tentativă de viol. Cele două pedepse s-au contopit, iar Mîndrilă avea de executat pedeapsa cea mai grea, de zece ani de închisoare.

Din Penitenciarul Botoşani, acolo unde a fost încarcerat, Aurel Mîndrilă a făcut cerere de contopire şi cu pedeapsa pronunţată pentru viol. Magistraţii din Botoşani au acceptat cererea sa, astfel încât din cei zece ani, respectiv şapte ani de închisoare, a rezultat că Mîndrilă trebuie să execute pedeapsa cea mai grea, de zece ani de închisoare. Acestei pedepse i s-a mai aplicat un spor de şase luni, rezultând în final o condamnare de zece ani şi şase luni de închisoare. Din această condamnare, bărbatul a executat aproape totul, fiind eliberat pe 28 decembrie 2010, cu un rest de pedeapsă de 281 de zile.

Nici în penitenciar Aurel Mîndrilă nu a fost usă de biserică. Pentru că a distrus nişte geamuri şi a provocat scandal, el a mai fost condamnat de Judecătoria Oneşti.

Şirul faptelor penale nu se opreşte aici. În 1997, Aurel Mândrilă a mai fost condamnat la trei ani de închisoare, de această dată pentru furt calificat.

Gelozia şi răzbunarea, mobilul înjunghierilor de la Timişoara

După ce a ieşit din puşcărie, Aurel Mîndrilă s-a mutat într-un sat din judeţul Mehedinţi, unde a trăit cu o femeie. Aceasta l-a părăsit în urmă cu câteva săptămâni, iar bărbatul, orbit de gelozie, a decis să se răzbune pe toate femeile.

Reţinut de poliţişti, el a declarat că a atacat patru femei, trei dintre acestea fiind internate în spital cu răni produse prin înjunghiere. În cadrul audierii, bărbatul a fost întrebat şi de prostituata de 42 de ani găsită moartă în aproprierea unei benzinării la ieşire din Timişoara. Femeia a fost găsită moartă în noaptea de duminică spre luni, poliţiştii descoperind urme de violenţă pe corpul acesteia, precum şi o plagă prin înţepare.

Mîndrilă a negat că ar avea vreo legătură cu moartea acesteia, deşi a spus că a fost în zona unde s-a petrecut această crimă.

În cazul celor trei femei pe care susţine că le-a înjunghiat, Mîndrilă este acuzat de tentativă de omor calificat.

Prima, o tânără în vârstă de 23 de ani, a fost înjunghiată, marţi la prânz, cu un cuţit în abdomen, în apropierea Pădurii Verzi, din zona UMT, fiind transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Municipal din Timişoara. Ea le-a declarat poliţiştilor că a fost tăiată de un bărbat necunoscut, care apoi a fugit.

Marţi după-amiază, o altă femeie, în vârstă de 44 de ani, a fost înjunghiată în spate cu un cuţit, pe un bulevard din municipiul Timişoara, de un bărbat necunoscut, care apoi a fugit. Femeia a fost transportată la Spitalul Municipal din Timişoara cu o plagă înjunghiată în spate, ea primind îngrijiri medicale.

O a treia femeie, de 23 de ani, a fost înjunghiată în spate cu un cuţit, marţi după-amiază, pe bulevardul Cetăţii din Timişoara, ea fiind transportată tot la Spitalul Municipal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Andreea Cinteză, la scurt timp după acest atac, poliţiştii l-au prins pe Mîndrilă, pe acelaşi bulevard, el fiind suspectat de comiterea acestei agresiuni. Ţipetele femeii au fost auzite de un echipaj al Poliţiei Locale care l-a prins pe bărbat.


Poliţiştii locali au găsit asupra suspectului o pereche de mănuşi chirurgicale şi un cuţit şi le-au predat poliţiştilor Secţiei 4 pentru continuarea cercetărilor.

Mobilul faptelor l-ar fi constituit gelozia, determinată de împrejurarea că Mîndrilă ar fi fost părăsit de prietenă, iar agresarea persoanelor de sex feminin ar fi reprezentat „răzbunarea sa”.

Ieri după-amiază, judecătorii din Timiş au emis un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Aurel Mîndrilă.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei