Minbucovina Vatra Dornei este scoasă la vânzare bucată cu bucată

0
Societatea minieră Minbucovina SA Vatra Dornei a început să fie vândută bucată cu bucată. Hotărârea de dizolvare şi lichidare voluntară a firmei a fost declarată în anul 2008, în momentul de faţă activele fiind scoase la vânzare de lichidatorul Management Reorganizare Lichidare din Iaşi.

Potrivit ultimului anunţ de vânzare a activelor societăţii, următoarea licitaţie va avea loc în data de 19 august, valoarea de pornire a bunurilor mobile şi imobile ale societăţii fiind de 50% din valoarea evaluată, fără TVA. Valoarea totală a bunurilor mobile şi imobile scoase la licitaţie pe 19 august este de aproximativ 37,4 milioane de lei, adică 8,85 milioane de euro.

Lichidatorul societăţii Minbucovina Vatra Dornei scoate la vânzare toate activele, atât perimetrele miniere aflate în exploatare, cât şi cele închise. Potrivit anunţului de vânzare, cea mai mare valoare o au „Exploatarea şi valorificarea minereului polimetalic Mănăila şi Platforma Iacobeni”, preţul de pornire a licitaţiei fiind de 7,38 milioane de lei. De precizat că la Mănăila se extrage în momentul de faţă cupru şi zinc, fiind una dintre puţinele exploatări active ale societăţii miniere din Vatra Dornei.

Pe lână această exploatare, lichidatorul firmei din Vatra Dornei vinde mai multe foste perimetre şi exploatări miniere, printre care cele de la Dealul Negru, Leşul Ursului, Valea Putnei, precum şi un bloc cu opt garsoniere din comuna Iacobeni.

Contactat telefonic, unul dintre foştii directori ai SC Minbucovina SA, în perioada 2005 – 2008, actualul primar din Vatra Dornei, Ioan Moraru, a amintit că problemele financiare ale societăţii au început în anul 2005, atunci când Consiliul Concurenţei nu a notificat un ajutor de stat acordat societăţii miniere.


El a spus că printre activele scoase acum la vânzare se numără şi unele viabile pentru societatea minieră din Vatra Dornei, făcând referire în mod special la exploatarea minereurilor de cupru şi zinc de la Mănăila şi platforma din Iacobeni. „Atunci când am fost director, am încercat tot felul de variante pentru a scăpa de datorii. Cât am fost la conducerea firmei nu s-a vândut nimic, dar apoi datoriile au început să fie din ce în ce mai mari. Acum s-a ajuns în situaţia de a vinde şi activităţi viabile”, a spus Ioan Moraru.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei