Primăria Vatra Dornei, datoare vândută către E.ON

0
Ziua şi problema la Primăria din Vatra Dornei. După ce ieri am sesizat că administraţia publică locală din această localitate a primit o amendă de 80.000 de lei din partea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice în urma unei licitaţii cu cântec, mai nou şi cei de la E.ON le-au pus gând rău autorităţilor din Vatra Dornei.
Ca urmare a datoriilor acumulate în ultima perioadă, reprezentanţii E.ON Energie România au trimis mai multe atenţionări pe adresa Primăriei Vatra Dornei. La mijloc este vorba de o restanţă de aproape 490.000 de lei, datorie acumulată din 2005 şi până astăzi.

„Primăria Vatra Dornei înregistrează datorii restante de aproximativ 490.000 lei faţă de E.ON Energie România, urmare a neachitării contravalorii energiei electrice consumate la centrala termică din municipiu. Compania noastră este deschisă la dialog cu Primăria Vatra Dornei în vederea recuperării acestor datorii”, au arătat reprezentanţii E.ON.

Primarul Ioan Moraru recunoaşte existenţa acestei datorii, dar spune că a ajuns la o înţelegere cu furnizorul de energie electrică, chiar dacă reeşalonarea nu a fost încă parafată de structurile de conducere ale E.ON România.

„Avem o înţelegere prin care am plătit deja 50.000 de lei, luna viitoare vom mai achita 150.000 de lei, iar până la finele anului să ajungem cu plăţile la zi. Este o datorie care s-a acumulat în timp şi pe care nu am reuşit s-o stingem”, a explicat Moraru.

Edilul din Vatra Dornei spune că pentru a achita aceste restanţe către E.ON va tăia din alte cheltuieli de funcţionare. Variantele luate în considerare sunt raţionalizarea furnizării energiei electrice pentru iluminatul public, reducerea numărului de oameni de la cantina de ajutor social sau economii de la cheltuielile administrative.

 
E.ON ia în calcul sistarea alimentării cu energie electrică

Ioan Moraru a găsit şi vinovaţii pentru această situaţie: „Consiliul Local nu a acceptat mărirea preţului gigacaloriei, iar pierderile sunt imense şi se reflectă şi în restanţele pentru energia electrică”.

În ciuda celor 490.000 de lei cu care este datoare instituţia pe care o conduce, primarul din Vatra Dornei debordează de optimism. „Categoric nu se va ajunge la debranşarea centralei termice de la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Acestea sunt doar zvonuri alarmiste răspândite de domnul deputat Pardău”, a menţionat Moraru.

Nu acelaşi optimism răzbate şi din partea furnizorului, care ia în calcul toate variantele posibile pentru recuperarea datoriilor.

„E.ON Energie România îşi exprimă încrederea că Primăria Vatra Dornei va identifica în cel mai scurt timp o soluţie viabilă privind plata datoriilor restante, în conformitate cu obligaţiile contractuale asumate, pentru evitarea măsurii extreme de sistare a furnizării serviciilor de furnizare a energiei electrice către acest consumator”, au arătat cei de la E.ON.

O eventuală debranşare a centralei termice a oraşului de la reţeaua de alimentare cu energie electrică ar avea efecte serioase, mai ales asupra turismului din zonă, majoritatea pensiunilor şi hotelurilor fiind racordate la sistemul centralizat de alimentare cu apă caldă, fără a mai pune la calcul perioada rece, când din aceeaşi sursă se furnizează şi energia termică pentru întregul oraş.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei