Turist recuperat din Munţii Calimani de salvamontişti

Salvamontişii din Vatra Dornei au recuperat un turist care se rătăcise în munţii Călimani şi care a sunat la 0SALVAMONT, respectiv 0725826668, pentru a cere ajutor. Acţiunea de salvare a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute după ce bărbatul a pierdut traseul de legătură cu „12 Apostoli” şi nu avea asupra sa nici o hartă pentru a se ghida în teren.

“Timp de 3 ore am ţinut periodic legătura cu turistul pentru a-l îndruma pe traseul pentru 12 Apostoli, anunţând totodată şi 4 membrii salvamont pentru a fi gata de intervenţie în caz de nevoie. În jurul orei 21,30, deoarece turistul nu avea echipament de campare, iar marcajul era greu de urmărit noaptea pe tronsonul 12 Apostoli – Gura Haitii, un echipaj a plecat în întâmpinarea turistului, recuperându-l la mică distanţă de intrarea în satul Gura Haitii şi transportându-l la Vatra Dornei”, a precizat Petrică Ariciuc, şeful Salvamont Vatra Dornei.

Acesta a mai adăugat că acesta a fost un caz fericit şi simplu de rezolvat, pentru că turistul a sunat din timp şi avea cunoştinţe temeinice privind orientarea în zona montană.


Petrică Ariciuc a mai dorit să le transmită turiştilor care pleacă pe munte că Dispeceratul Naţional Salvamont poate fi apelat nu numai pentru intervenţii în zona montană, ci şi pentru a solicita informaţii privind starea unui traseu montan, gradul de periculozitate, sau evoluţia vremii.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei