Pompieri francezi, în schimb de experienţă la ISU Suceava

Mai mulţi pompieri din Franţa se află în aceste zile in judetul Suceava, unde participă la un schimb de experienţă, la invitaţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, e vorba de o delegaţie a Departamentului pentru incendii şi salvări din Seine-et-Marne (SDIS 77), condusă de comandantul Jérémy Pierlot.

Francezii au venit ieri în judeţ şi vor sta până vineri, timp în care vor participa la exerciţii demonstrative de salvare a persoanelor de la înălţimi, la prezentarea procedeelor de salvare din spaţii înguste, precum şi la un exerciţiu tactic cu forţe şi mijloace în teren cu tema „Stingerea unui incendiu la fondul forestier”.
Activităţile se vor desfăşura în subunităţile ISU din Suceava, Rădăuţi, Siret, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Potrivit site-ului pompierilor din Seine-et-Marne, în întreg departamentul sunt nu mai puţin de 4.060 de agenţi şi ofiţeri. Parcul lor auto cuprinde aproape 1.000 de vehicule, cu plecare din 71 de staţii dispuse pe întreaga zonă de competenţă. În 2010, au participat la peste 100.000 de intervenţii, iar bugetul pentru anul 2011 al SDIS 77 este 163,3 milioane de euro.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei