Flutur l-a adus pe Tabără la Vatra Dornei pentru a discuta despre turismul rural şi fondurile europene

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, s-a aflat sâmbătă în judeţul Suceava, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Tabără a participat la o întâlnire cu primari din judeţ şi asociaţii de turism din România, Ucraina şi Republica Moldova la Centrul de Formare şi Inovaţie pentru Dezvoltare în Carpaţi – CEFIDEC– Vatra Dornei, care funcţionează ca direcţie în cadrul Agenţiei Naţionale a Zonei Montane.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, la întâlnire au fost dezbătute două teme majore, şi anume una legată de fondurile europene pentru localităţile afectate de inundaţii şi alta cu privire la turismul rural.

Flutur a ţinut să precizeze că după inundaţiile din iulie 2010 a cerut Guvernului şi Comisiei Europene un program special pentru refacerea drumurilor şi podurilor afectate, program care a şi fost aprobat. România va beneficia de 150 de milioane de euro, bani care se vor derula prin Ministerul Agriculturii.


Gheorghe Flutur a subliniat că se pot aloca maximum 1,5 milioane de euro pe localitate şi că de pe 1 iunie se pot depune proiecte pentru atragerea de fonduri în special în vederea refacerii drumurilor. „În Suceava au fost afectate peste 80 de localităţi. Sunt avantajate localităţile care nu au alte proiecte europene şi de asemenea localităţile care au o lungime mare de drumuri distruse. Cred că un număr important de localităţi sucevene vor putea beneficia de acest program”, a spus Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că din toamnă intră în funcţiune un alt program cu fonduri europene care vizează corectarea torenţilor. Se vor aloca 1,5 milioane de euro pe proiect pentru construirea de diguri şi baraje, care să protejeze localităţile de pâraiele din munţi. Flutur a spus că se vor suplimenta cu 600 de milioane de euro fondurile pentru turism, înfiinţarea de ferme şi unităţi de procesare. El a arătată că turismul rural s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă, ajungând în judeţul Suceava la o pondere de 65-70%.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei