Dorneanul Cristian Prâsneac a prins Campionatul Balcanic şi cel European

0
Atletul Clubului Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei, Cristian Prâsneac a reuşit să prindă un loc în lotul României de alergare montană, ceea ce îi permite să participe la Campionatul Balcanic şi cel European.

Atletul dornean a participat ieri la un Grand Prix de alergare montană, ce a avut loc la Muntele Mic şi a adunat cei mai buni sportivi din ţară. După un concurs destul de dificil, ce a avut ca principal scop formarea loturilor naţionale de juniori şi seniori, Cristian Prâsneac a terminat cursa pe locul patru, ultimul care asigură participarea la europene şi balcaniadă.

„Am fost puţin obosit după semimaratonul din Croaţia şi acest lucru s-a simţit în evoluţia mea din această cursă. Traseul a fost unul foarte dificil, cu o diferenţă de altitudine de 1.100 de metri, cu plecare de la 760 de metri şi sosire la 1.800 de metri în care pe parcursul celor 12 kilometri am avut doar urcare. Important este că am prins campionatul balcanic şi european, acolo unde sper să fac o figură frumoasă”, a declarat atletul Cristian Prâsneac.


Dorneanul va alerga pe data de 10 iunie, în Serbia, la Campionatul Balcanic şi pe 4 iulie, în Turcia, la Campionatul European de Alergare Montană. Până atunci, Prâsneac va participa sâmbătă şi duminică la finalele Campionatului Naţional Universitar de Atletism, acolo unde va alerga atât în proba de 5.000 de metri, cât şi cea de 10.000 de metri.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei