„Deco Art”, în Salonul Alb al Casei de Cultură “Platon Pardău” din Vatra Dornei

0
Salonul Alb al Casei de Cultură “Platon Pardău” din municipiul Vatra Dornei se va înviora cromatic începând de joi, 26 mai, prin expoziţia de artă decorativă cu genericul “Deco Art”, realizată de artistul plastic humorean Radu Bercea.

Expoziţia, al cărei vernisaj este programat pentru ora 14:00, va etala o suită de 80 de lucrări “surori” (cu aceleaşi dimensiuni şi înrămate identic), lucrări executate de Radu Bercea în maniera care l-a certificat cu câţiva ani în urmă ca un inovator în domeniul decorativului, un creator ingenios, imprevizibil şi extrem de entuziast creativ.

Sunt lucrări cu reliefuri care conturează forme de o mare diversitate (configurate uneori după ecuaţiile necunoscutului şi neprevăzutului), reliefuri realizate cu chituri şi gleturi amestecate, colorate apoi cu vopsele acrylice. Reliefurile, care ne introduc într-un univers fabulos, din care Radu Bercea scoate în evidenţă cu bagheta lui de magician păsări şi flori, vieţuitoare marine şi castele de basm, l-au determinat pe sculptorul Ion Maftei să circumscrie această tehnică sintagmei „hazardul bine temperat”.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei