Angajată la primărie, acuzată că a născut într-un WC public şi şi-a omorât bebeluşul

0
Scenariu incredibil în comuna Cârlibaba, acolo unde, zilele trecute, o tânără în vârstă de 28 de ani, angajată a primăriei din localitate, mamă a unei fetiţe în vârstă de 7 ani, este acuzată că a născut într-un WC public şi şi-a omorât bebeluşul, pe care l-ar fi băgat într-o pungă de plastic şi l-ar fi ascuns într-un dulap, în casă.


În cursul zilei de ieri, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist, s-au deplasat la Cârlibaba, pentru a stabili împrejurările acestei fapte terifiante, cu atât mai mult cu cât tânăra în cauză, Elena Simona Precop, este absolventă de studii superioare.

A născut o fetiţă de 3,2 kilograme

Din informaţiile pe care am reuşit să le obţinem, Elena Simona Precop, referent agricol la Primăria Cârlibaba, ar fi născut, în cursul zilei de marţi, 26 aprilie a.c., într-un WC public din spatele căminului cultural, la câţiva metri de sediul instituţiei a cărei angajată este.
Această informaţie a ajuns la urechile poliţiştilor din localitate, care au demarat imediat cercetările.

Luată la întrebări de poliţişti, Elena Simona Precop, susţin surse judiciare, a negat iniţial că a născut, însă în toaleta în care ar fi adus pe lume cel de-al doilea copil a fost găsită placenta. În locuinţa angajatei de la primărie a fost găsit spre seară, într-o pungă de plastic, şi trupul neînsufleţit al micuţului pe care îl născuse cu câteva ore înainte. În aceste condiţii, tânăra, divorţată de fostul ei soţ, ar fi declarat că a fost vorba de un avort spontan.

Adusă la spital la Vatra Dornei, Elena Simona Precop a fost examinată de medici specialişti, care au stabilit că nu a fost nicidecum vorba de un avort, ci de o naştere.
De altfel, în urma necropsiei trupului neînsufleţit al bebeluşului, medicii legişti au stabilit că e vorba de o fetiţă de 3,2 kilograme, născută vie şi la termen.

Internată în spital la Vatra Dornei

Tânăra din Cârlibaba a fost la un pas de moarte, susţin doctorii care au consultat-o, explicând că pacienta mai are un copil (n.r. - o fetiţă în vârstă de 7 ani) născut prin operaţie cezariană, iar o naştere normală nu era recomandată decât după o evaluare atentă a cicatricei uterine şi sub strictă supraveghere medicală.

„Exista un mare risc de ruptură uterină, care ar fi putut conduce rapid la deces”, ne-au explicat surse medicale.

În prezent, Elena Simona Precop este internată în secţia de Ginecologie a spitalului din Vatra Dornei, din cauza unei anemii severe, cauzată de pierderea de sânge la naştere, dar viaţa sa este în afara oricărui pericol.
„Pacienta a suferit o hemoragie, însă nu este nimic grav. Din fericire, nu s-a produs o ruptură uterină, care putea să-i fie fatală”, ne-au mărturisit cadre medicale de la spitalul dornean.

„Nu ştiam nici măcar că e însărcinată”

Vestea că Elena Simona Precop ar fi născut cel de-al doilea copil şi l-ar fi omorât i-a şocat pe toţi cei care o cunosc pe tânăra în vârstă de 28 de ani. „Nici eu şi nici colegii ei nu ştiam nici măcar că e însărcinată”, ne-a mărturisit, ieri după-amiază, primarul comunei Cârlibaba, Gabriel Danciuc. Potrivit acestuia, tânăra este angajată a primăriei din decembrie 2009 şi este cunoscută drept o persoană sociabilă, liniştită, care nu a făcut niciodată probleme.

Pruncucidere sau omor calificat

Elena Simona Precop urmează să fie supusă unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă uciderea copilului nou-născut a fost săvârşită pe fondul unei stări de tulburare patologică în urma naşterii. În funcţie de concluziile specialiştilor, urmează să fie făcută şi încadrarea juridică a faptei, pruncucidere, dacă se consideră că tânăra mamă a avut o cădere psihică după naştere, ori omor calificat, dacă se dovedeşte că a fost perfect lucidă când şi-a ucis nou-născutul.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei