S-au desemnat reprezentanţii pentru finala Festivalului „Muzritm”

0
La Vatra Dornei, în sala Casei de Cultură „Platon Pardău”, s-a desfăşurat pe 15 aprilie etapa judeţeană a celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului naţional de interpretare vocal-instrumentală a muzicii uşoare pentru copii şi tineret „Muzritm”.

La concurs au participat solişti vocali, instrumentişti şi formaţii de la cluburile copiilor din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuţi, Vatra Dornei, de la Centrul Şcolar Câmpulung Moldovenesc, Şcoala cu clasele I-VIII „Iorgu G. Toma” Vama şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

În urma evoluţiilor artistice, juriul, alcătuit din prof. Liviu Melinte, preşedinte, prof. Constantin Belciug, ambii de la Colegiul Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, şi prof. Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor şi Elevilor Vatra Dornei, a stabilit ocupanţii locului I, care vor reprezenta judeţul Suceava în faza finală a competiţiei. La categoria formaţii de muzică uşoară, gupa de vârstă 7 - 11 ani, locul I a revenit formaţiei „Floare de Colţ” de la Clubul Copiilor şi Elevilor Câmpulung Moldovenesc, la categoria de vârstă 11 - 15 ani, formaţiei „30°”de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava,iar la grupa de vârstă 15 - 19 ani, trupei „Whispers” a Clubului Copiilor Gura Humorului.

La categoria grupuri vocal-instrumentale, locul I la gupa de vârstă 7 - 11 ani a revenit grupului „Flori de Primăvară” al Clubului Copiilor şi Elevilor Vatra Dornei, iar la grupa de vârstă 15 - 19 ani, grupului „Nord-Est” al Clubului Copiilor şi Elevilor Vatra Dornei.

Dintre solişti vocali s-au remarcat, la grupa de vârstă 11 - 15 ani, Loredana Costea, Clubul Copiilor Vatra Dornei, şi Sabina Panciuc, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. La gupa de vârstă 15 - 19 ani, locul I i-a revenit Cristinei Chiselenco, de la Filiala Siret a Clubului Copiilor Rădăuţi, şi Andreei Plaiu, de la Clubul Copiilor Gura Humorului.


Dintre soliştii instrumentişti s-a remarcat Elena Niţescu – orgă, de la Centrul Şcolar Câmpulung Moldovenesc.

Aşa cum am aflat de la directorul Clubului Copiilor şi Elevilor Vatra Dornei, prof. Vasile Moroşan, etapa naţională a festivalului se va desfăşura în perioada 15-17 iulie 2011, la Vatra Dornei. Festivalul de muzică uşoară „Muzritm”, care în acest an se află la cea de a XVII-a ediţie, este singurul concurs de muzică uşoară pentru copii şi elevi din România unde evoluţiile scenice se desfăşoară live, fiind inclus în Calendarul activităţilor educative extraşcolare al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei