Peste şase milioane de arbori vor fi plantaţi anul acesta de Direcţia Silvică Suceava

0
Aproape 1.800 de hectare de terenuri din judeţul Suceava vor fi împădurite anul acesta de Direcţia Silvică (DS) Suceava, care, de săptămâna aceasta, demarează din plin programul de împăduriri din cadrul Lunii Pădurii.

Astfel, pentru primăvara anului 2011, numai în fondul forestier de stat vor fi executate lucrări de regenerare a pădurilor pe o suprafaţă de cel puţin 1.450 de hectare, din care 950 de hectare prin împăduriri integrale şi 500 de hectare prin regenerări naturale. În plus, pe lângă lucrările de regenerare a pădurii pe aceste suprafeţe noi, vor mai fi executate lucrări de completare pe o suprafaţă de 196 de hectare, precum şi de refacere a plantaţiilor calamitate, pe o suprafaţă de nouă hectare.


Peste 6 milioane de puieţi de arbori, necesari anul acesta

Pentru lucrările de împădurire de anul acesta sunt necesari peste 6 milioane de puieţi de arbori, cea mai mare parte a acestora fiind produşi în pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice Suceava.

În plus, pentru împădurirea terenurilor degradate din judeţ, în comune precum Arbore, Ciprian Porumbescu, Drăgoieşti etc., prin Programul de îmbunătăţire a calităţii mediului, DS Suceava va asigura 157.000 de puieţi, din care 135.000 molizi şi 22.000 de puieţi de pin silvestru.
“Deficitul de puieţi din anumite specii va fi asigurat de la alte direcţii silvice din ţară, în vreme ce pepinierele din Suceava vor livra puieţi din anumite specii către alte direcţii silvice”, a precizat Dorin Strugariu, şeful biroului de regenerare a pădurilor, din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

Astfel, vor ajunge să fie plantaţi la Suceava 46.000 de puieţi de brad din Maramureş, 125.000 de brazi din Covasna, 33.000 de puieţi de stejar de la Iaşi, 14.000 de goruni tot de la Iaşi, 19.000 de puieţi de cătină de la Prahova, vreo 6.000 de plopi de la Galaţi şi 1.000 de sălcii de la Neamţ. În acelaşi timp, Direcţia Silvică Suceava va sprijini cu puieţi alte direcţii silvice din ţară, furnizând 47.000 de puieţi de larice în Maramureş şi Harghita, 10.000 de frasini la Iaşi, 2.000 de tei la Covasna şi 1.000 de tei la Bistriţa.

În prezent, există chiar un excedent de puieţi din anumite specii, încât Direcţia Silvică Suceava pune la dispoziţia celor care vor să cumpere, să-şi împădurească terenurile, 90.000 de puieţi de frasin, 77.000 de puieţi de molid şi 17.000 de puieţi de plop.

Împăduriri pe 316 hectare de terenuri private

Pe lângă împăduririle din fondul forestier de stat, Direcţia Silvică Suceava se va ocupa şi de împădurirea a 316 hectare din fondul forestier privat, administrat de Regia Naţională a Pădurilor prin contractele încheiate cu proprietarii acestora.

Cele mai mari suprafeţe private de teren care urmează să fie împădurite sunt 195 de hectare administrate cu contract de Ocolul Silvic Vatra Dornei, 41 de hectare administrate de O.S. Iacobeni, 30 de hectare administrate ce O.S. Broşteni, 19 ha administrate de O.S. Cârlibaba, 17 hectare administrate de O.S. Pojorâta şi 14 hectare administrate de O.S. Dorna Candrenilor.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei