Paste in Bucovina 2011 - Sucevenii vor avea şi anul acesta Lumina Sfântă de la Ierusalim

0
Sucevenii care vor participa la slujba de Înviere de anul acesta vor avea parte de Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim. Pentru al treilea an consecutiv, Lumina Sfântă va fi adusă la Biserica „Sfânta Înviere” din centrul Sucevei, de unde va fi împărţită la toate lăcaşele de cult din judeţ.

Aducerea Sfintei Lumini în Bucovina face parte din proiectul „Paştele în Bucovina” organizat de Consiliul Judeţean Suceava, care va avea loc în perioada 17 – 26 aprilie. Proiectul va debuta în Duminica Floriilor, când, la ora 13:00, va avea loc deschiderea Târgului de Paşte şi a expoziţiei de gastronomie cu produse de post „Gustă din Bucovina!”. Cele două evenimente se vor desfăşura în faţa Palatului Administrativ din Suceava.

Tot în Duminica Floriilor sucevenii vor putea participa, de la ora 19:00, la recitalul pe care Grigore Leşe îl va susţine la Catedrala Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava. Recitalul va fi urmat de un spectacol de muzică religioasă şi jocuri de laser care va fi organizat în parcul din faţa Consiliului Judeţean Suceava.

Turiştii care vor vizita judeţul Suceava în perioada 18 – 22 aprilie a.c. vor putea asista la pictarea oului uriaş din apropierea Muzeului Satului Bucovinean.

Tot în această perioadă se va putea practica turismul de familie în gospodăriile ţărăneşti din judeţul Suceava, turiştii având posibilitatea să participe la activităţile specifice din perioada de dinaintea Paştelui, respectiv curăţenia de Paşte, activităţi agricole de primăvară, gătit şi încondeiat ouă.

În biserica din Salina Cacica va fi organizată „Învierea din Adâncuri”

Potrivit programului, luni, 18 aprilie a.c., va începe şi proiectul „Drumul ouălor încondeiate”. Turiştii vor avea la dispoziţie patru rute distincte, iar în fiecare dintre localităţile implicate în acest proiect vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă, muzee şi case memoriale. Şi tot începând de luni, 18 aprilie, turiştii se vor putea plimba cu trăsura din parcul central al Sucevei şi până la Cetatea de Scaun.

Târguri de Paşte, cu expoziţii de ouă încondeiate, vor fi deschise şi în Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Poiana Stampei. De asemenea, marţi, 19 aprilie a.c., la Muzeul Bucovinei va fi vernisată expoziţia fotografică „Alma Redlinger – retrospectivă”, eveniment organizat pentru a marca Paştele evreiesc.

În noaptea de Înviere, turiştii vor putea participa la slujbele ce se vor oficia în toate bisericile ortodoxe şi catolice din judeţ, cu precizarea că la biserica din Salina Cacica va fi organizată „Învierea din adâncuri”.

În prima zi de Paşte, în parcul din faţa Palatului Administrativ din Suceava va fi organizat un concert de toacă, de la ora 13:00, iar în Mănăstirea Humorului va avea loc, de la ora 17:00, un concurs de ciocnit ouă şi hora gospodarilor.

În cursul zilei de luni, 25 aprilie, în centrul oraşului Gura Humorului va avea loc gala celor mai frumoase coşuri pascale.


Proiectul „Paştele în Bucovina” se va încheia marţi, 26 aprilie a.c., cu „hora satului”, care va avea loc de la ora 16:00, în localitatea Mănăstirea Humorului.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că în perioada 18 – 26 aprilie se va desfăşura acţiunea „Plantează copacul tău în Bucovina”, turiştii având posibilitatea să planteze un copac în zonele special amenajate din Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei