Toaletă de câteva miliarde de lei vechi, nefuncţională

0
O investiţie de câteva miliarde de lei vechi stă ferecată la Vatra Dornei, în timp ce turişti care merg în fiecare weekend în oraşul-staţiune sunt nevoiţi să caute alternative pentru propriile necesităţi fiziologice. Este vorba de o toaletă publică ce urmează să deservească zona pârtiei de schi şi parcul central din Vatra Dornei şi care trebuia inaugurată în vara anului trecut. Timpul a trecut, toaleta a fost finalizată, dar a rămas nefuncţională. Mai exact, a fost deschisă vreo două săptămâni, în perioada Serbărilor Zăpezii de la Vatra Dornei, iar de atunci s-a pus din nou lacătul pe ea. Explicaţiile primarului Ioan Moraru sunt legate de lipsa unei recepţii finale care să permită administraţiei dornene să exploateze toaleta.

„Toaleta face parte dintr-un proiect mai mare, în valoare de circa 5 milioane de euro, care trebuia finalizat în august 2010. Din păcate, constructorul nu a reuşit să termine toate lucrările, iar termenul de predare a investiţiei s-a decalat până pe 30 iunie 2011. În perioada în care s-au desfăşurat Serbările Zăpezii am găsit înţelegere din partea constructorului, TSV Petrom Service Company, pentru a putea folosi toaleta, deşi nu am încheiat nici un act de recepţie, nici măcar parţial”, a declarat primarul Ioan Moraru.

Interesant este că deşi investiţia nu a intrat oficial în administrarea primăriei din Vatra Dornei, pentru perioada în care toaleta a fost funcţională s-a perceput o taxă de intrare de 1 leu. Prin oraş mai circulă şi zvonul că exploatarea a fost sistată ca urmare a faptului că ar fi îngheţat apa şi toaleta nu mai funcţiona la parametrii optimi.

Cert este că în timp ce investiţia, a cărei valoare se ridică la circa 150.000 de euro, stă de izbelişte în parc, turiştii trebuie să recurgă la metode arhaice şi necivilizate pentru a-şi rezolva problemele fiziologice.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei