Sportivi dorneni, campioni naţionali la sanie

0
Campionatele naţionale de sanie care au avut loc în Parâng acum câteva zile au confirmat dominaţia sportivilor dorneni în această probă olimpică. Într-o participare numeroasă, cu aproape 100 de sportivi de la zece cluburi de tradiţie din ţară, şcoală dorneană a ieşit din nou în evidenţă. La categoria copii, campion naţional a ieşit Leonard Cepoi, în timp ce locul trei i-a revenit unui alt sportiv din Vatra Dornei, Cosmin Rus. Un rezultat remarcabil a obţinut şi echipajul de dublu juniori, format din Cosmin Atodiresei şi Ştefan Muşei, care a urcat, de asemenea, pe prima treaptă a podiumului de premiere. Probele de simplu juniori, atât la masculin, cât şi la feminin, au adus alte medalii pentru sportivii de la CSS Vatra Dornei. Bronzul a revenit lui Ştefan Muşei, la masculin, în timp ce proba feminină a adus aceeaşi medalie pentru Ionela Sbîrcea.

Rezultate remarcabile şi în concursul cluburilor sportive

Concursul din Parâng a programat şi campionatul naţional al cluburilor sportive şcolare, acolo unde CSS Vatra Dornei a luat caimacul. La categoria copii, campion naţional a ieşit Leonard Cepoi, rezultatul obţinut de el propulsându-l şi pe locul trei la categoria cadeţi. La aceeaşi categorie, dar la fete, Clara Saucă a obţinut medalia de argint, în timp ce Sorina Paţa s-a clasat a doua în concursul cadetelor. În concursul de simplu al junioarelor Ionela Sbîrcea a ieşit campioană naţională, în timp ce proba masculină a adus late două medalii pentru CSS Vatra Dornei, un argint, prin Ştefan Muşei şi un bronz, prin Alexandru Bîia.

Proba de dublu juniori a fost dominată în totalitate de sportivii dorneni, care au ocupat toate cele trei poziţii ale podiumului. Campioni naţionali au ieşit Cosmin Atodiresei şi Ştefan Muşei, pe poziţia a doua au urcat Florin Onofrei şi Mitică Lupu, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Vasile Ursuţ şi Alexandru Lupu.

La categoria sanie echipe, sportivii dorneni Cosmin Atodiresei, Ştefan Muşei, Ionela Sbîrcea şi Alexandru Bîia au ocupat locul doi.

Cele două concursuri au îmbogăţit zestrea CSS Vatra Dornei cu 23 de medalii, o performanţă remarcabilă.

Leonard Cepoi: „Vreau să fiu campion olimpic”

Leonard Cepoi, cel mai mic campion naţional din lotul deplasat de CSS Vatra Dornei, are gânduri măreţe. Chiar dacă a început sportul de performanţă de numai doi ani, Leonard Cepoi spune că a reuşit să se adapteze repede rigorilor acestui sport, chiar dacă a avut şi ceva emoţii la o competiţie de o asemenea anvergură.

„Vreau să fiu sportiv de performanţă, să ajung la Jocurile Olimpice din 2018 şi să devin campion olimpic la sanie, să fiu mai tare decât tata”, a spus noul campion naţional la categoria copii. Trebuie spus că Liviu Cepoi, tatăl lui Leonard Cepoi, a obţinut cea mai bună performanţă pentru un sănier român din toate timpurile, un loc patru la Jocurile Olimpice de la Albertville, din 1992.

Gheorghe Rusu, coordonatorul echipei dornene, a ţinut să remarce calităţile lui Leonard Cepoi, despre care crede că are toate şansele să ajungă un mare sportiv.

CSS Vatra Dornei, fără o bază de antrenament adecvată

Performanţele obţinute de sportivii dorneni sunt cu atât mai remarcabile cu cât condiţiile de pregătire nu sunt strălucite.

„Dezamăgirea mea este că nu avem o pârtie de sanie la Vatra Dornei. Zona oferă toate facilităţile pentru a performa în acest sport olimpic, potenţial uman avem din plin, dar mai lipseşte şi o bază de antrenament. În plus, săniile sunt depăşite, cele folosite pentru antrenamentele pe timp de vară fiind uzate când intrăm în sezonul rece. Am avut parte doar de promisiuni electorale pentru amenajarea unei pârtii de sanie, dar concret nu s-a realizat nimic”, a precizat Gheorghe Rusu, coordonatorul echipei CSS Vatra Dornei, dar şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Sanie din România. Acesta a ţinut să remarce munca sportivilor şi a celorlalţi antrenori din Vatra Dornei pentru obţinerea rezultatelor de la concursul din acest an, dar şi faptul că a beneficiat de sprijin financiar pentru deplasare din partea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei