Curatenie de primavara la Ocolul Silvic Vatra Dornei

0
Curăţenie de primăvară şi în Direcţia Silvică Suceava. După ce s-au ocupat de corupţia din vămi, organele de anchetă ale statului şi-au întors privirea către silvicultori. Primii vizaţi sunt cei de la Ocolul Silvic Vatra Dornei, acolo unde a început un control de amploare.

Controlul vine în urma unei reclamaţii făcute de către un om de afaceri din zonă, care de mai multe ori s-a lovit de „familia” formată la Ocolul Silvic Vatra Dornei. După ce în toamnă la faţa locului a fost mai mulţi inspectori de la corpul de control al ministrului Borbely, fără să se întâmple mare lucru, ancheta a fost preluată de „cei de mai sus”, care au început să ţintească în încrengăturile familiale de la OS Vatra Dornei, precum şi în conflictele de interese ce îi privesc pe lucrătorii silvici ce au şi pădurile proprii.

Această ultimă pistă pe care merg organele de anchetă au tulburat suficient apele, astfel încât două nume sonore (Florescu şi Pintescu) de la Ocolul Silvic Vatra Dornei au demisionat şi se pare că nici şeful ocolului nu este departe de acest lucru.

Demisiile au fost confirmate şi la centru, fără însă ca oficial să se facă o legătură între anchetă şi motivele din spatele plecărilor.

De asemenea se pare că se mai cercetează cum este posibil ca anumite parti de pădure să fie exploatate, înainte ca licitaţiile să se efectueze.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei