Cateva cartuse de tigari si niste cutii cu petarde expirate depistate de politistii dorneni in urma a opt perchezitii

0
Perchezitiile au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce un individ din Vatra Dornei a fost prins pe sosea, cu masina încarcata de tigari pe care voia sa le transporte tocmai în Italia.

O ampla actiune desfasurata saptamana trecuta la Vatra Dornei pe linia combaterii contrabandei cu tigari s-a soldat cu rezultate modeste. Joi si vineri, pe raza municipiului Vatra Dornei politistii au organizat o actiune cu efective marite pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale de contrabanda cu produse accizabile, în special produse de tutun, ocazie cu care în cadrul unui filtru constituit pe DN17, a fost depistat în trafic Stefan G., din comuna Fratautii Noi, judetul Suceava, care transporta cu autoturismul proprietate personala, cantitatea de 210 pachete tigari fara timbru.

Tigarile se aflau ascunse sub autoturism si sub capota motorului, cel în cauza fiind dirijat la un service autorizat pentru efectuarea unei perchezitii amanuntite a autoturismului de catre lucratorii de politie. Conducatorul auto a relatat politistilor ca a cumparat tigarile de la o persoana din Radauti si urma sa le duca unor prieteni din Italia. Tigarile au fost confiscate, iar cel în cauza a fost sanctionat cu amenda în valoare de 1500 lei.

Având în vedere datele si documentatia întocmita de politistii compartimentului de investigarea fraudelor Vatra Dornei, la 17.03.2011, s-au ob]inut un numar de opt autorizatii de perchezitie pentru opt învinuiti, cunoscuti ca se ocupa cu vânzarea ilegala de tigari cu timbrul statelor Ucraina, Rusia si Republica Moldova si împotriva carora la 15.03.2011 s-a început urmarirea penala.

Astfel, la 18.03.2011, s-au efectuat cele opt perchezitii, fiind identificate un numar de 14 cartuse de tigari, 122 cutii cu petarde a câte 60 bucati fiecare, toate expirate, precum si alte mijloace materiale de proba. Cercetarile continua pentru stabilirea activitatii infractionale a celor opt învinuiti.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei