Dosare penale şi amenzi, după un control silvic, în zona Vatra Dornei

0
Poliţiştii din Vatra Dornei au fost angrenaţi, miercuri, într-o acţiune de control pe linie silvică, după verificări în trafic, la unităţi de debitare a lemnului şi în fondul forestier fiind aplicare şase amenzi şi întocmite două dosare penale.

La capitolul infracţiuni, într-un caz s-a întocmit dosar penal pentru tăiere fără drept de arbori, iar în altul pentru furt de arbori. În privinţa amenzilor, şase la legislaţia în domeniul silvic, în valoare de 12.000 de lei, acestea au fost aplicate pentru transport ilicit de material lemnos ori pentru nereguli în evidenţele unităţilor de debitare.

Poliţia dă ca exemplu două cazuri. A fost identificat Ionel R., din municipiul Vatra Dornei, care a tăiat fără drept şi sustras şapte arbori specia molid din fondul forestier proprietatea Primăriei Poiana Stampei, administrată de Ocolul Silvic Dorna. Lemnul tăiat are un volum de 4,7 mc, valoarea sa fiind de 525 de lei.

De asemenea, pe DN 17, în Dorna Candrenilor, a fost oprită în trafic o autoutilitară condusă de Leon M., din Coşna, care transporta cantitatea de 15,65 mc lemn rotund răşinoase fără a avea documente de transport şi provenienţă pentru materialul lemnos transportat.

Lemnul, cu o valoare de 2.340 de lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Dorna, şoferul fiind amendat cu 2.000 de lei, în baza Legii 171/2010, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei