CSI Vatra Dornei a luat spuma naţionalelor de sanie de la Cârlibaba

0
Timp de cinci zile, comuna Cârlibaba a fost, în premieră, gazda Campionatului Naţional de Sanie, aceasta fiind cea de-a doua ediţie organizată vreodată în România, după ce anul trecut acest concurs a avut loc la Vatra Dornei. În acest an din cauza lipsei unei surse de apă, Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei a ales ca locaţie comuna Cârlibaba, acolo unde există o apă curgătoare şi condiţii naturale excepţionale pentru construirea pârtiei naturale, pe un versant ascuns razelor soarelui. Timp de 25 de zile, oficialii de la CSI Vatra Dornei au muncit din greu alături de oamenii din comună, reuşind în final să amenajeze o pistă de concurs pe o lungime de 620 de metri, cu mantinele pe ambele părţi, aşa cum prevăd regulamentele internaţionale. Mai mult, după succesul organizării acestui campionat, gazdele de la primăria Cârlibaba au promis oficialilor Federaţiei Române de Bob şi Sanie că vor face toate eforturile pentru amenajarea unei piste conform normelor Federaţiei Internaţionale de Sanie, până în luna iunie, astfel încât la următor congres al forului internaţional să se ceară dreptul de organizare în sezonul următor, a unei etape de Cupă Mondială. Pista de concurs s-a dovedit foarte bine construită, astfel că în ciuda faptului că în competiţie au participat şi sportivi începători, nu au existat accidentări.

„M-a surprins total participarea entuziastă a locuitorilor din comună, mai ales ca au fost zile lucrătoare şi nu de weekend. Au fost peste trei sute de oameni care într-un spaţiu destul de strâmt au făcut o atmosferă ca la fotbal, ceea ce nu am prea văzut în Italia la etapa de cupă mondială. Condiţiile naturale sunt excepţionale, cu un versant foarte ascuns soarelui şi cu apă curgătoare pe întregul traseu. Vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Sanie, domnul Alfred Jud ne-a sunat în timpul competiţiilor şi a promis că se va deplasa personal în România pentru a se asigura că pista va fi omologabilă în timp util pentru etapa de cupă mondială pe care intenţionăm să o organizăm aici în sezonul viitor”, a declarat directorul CSI Vatra Dornei, Octavian Pungovschi. Acesta a mulţumit federaţiei internaţionale pentru că a pus la dispoziţia organizatorilor, opt sănii de concurs, inclusiv cea pentru dublu, cu care în urmă cu două săptămâni, sportivul dornean Bogdan Moroşan, de la CSI, împreună cu copilot Alex Vâlcan a reuşit un excepţional loc 6 la Campionatul European de juniori.

Dornenii au luat cinci din cele şapte titluri naţionale puse în joc

La această ediţie a naţionalelor de sanie au fost prezenţi sportivi din toată ţara, juniori şi seniori de la şapte cluburi, mai exact CSI Vatra Dornei, CSO Sinaia, CSŞ Topliţa, CSU Piteşti, CSŞ Sinaia, CSŞ Petroşani şi CS Muscelul Câmpulung. Sportivii dorneni au avut o comportare foarte bună în competiţie, reuşind să câştige nouă medalii, din care cinci titluri de campion al României din cele şapte puse la bătaie. În concursul individual, la juniori, Bogdan Moroşan a reuşit să câştige aurul, în timp ce colegele sale, Irina Moroşan şi Ştefania Coubis au terminat pe prima, respectiv a doua poziţie a podiumului la junioare. Tot la individual, dar la seniori, Adrian Filimon a câştigat medalia de aur, fiind urmat pe locul doi de colegul său, campionul de la juniori, Bogdan Moroşan. La feminin, medaliata cu aur de la junioare a făcut o cursă foarte bună şi s-a mai ales cu o medalie, de această dată de argint. Dornenii au câştigat aurul şi în competiţia de dublu la juniori, prin echipa formată din Bogdan Moroşan şi Marius Balan, cuplu ce s-a impus şi în concursul de dublu de la seniori, acolo unde argintul a revenit tot clubului CSI Vatra Dornei, prin Adrian Filimon şi Ştefania Coubis, formulă inedită pentru România cu un băiat şi o fată, prezentă şi la nivel mondial, folosită deoarece copilotul e indicat să fie mai mic şi mai uşor decât pilotul.

În concursul pe echipe, CSI Vatra Dornei a terminat pe locul trei, după CSO Sinaia şi CSŞŞ Topliţa. La începutul lunii viitoare, pe 6 martie, pe pista de la Cârlibaba va avea loc campionatul judeţean de sanie.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei