Cercetată de poliţie, pentru că promitea cariere în modeling, fără chitanţă

0
Patroana unei agenţii de modeling este cercetată de poliţie, fiind acuzată că ia bani de la tinerii dornici de cariere în lumea modei, însă uită să înregistreze veniturile în contabilitatea firmei sale sau să ofere chitanţe.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti din cadrul structurii de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu despre faptul că Maria D., în vârstă de 23 de ani, din municipiul Craiova, administrator al unei societăţi comerciale, a prestat servicii de promovare modeling (artă fotografică) pe raza municipiului Vatra Dornei, la negru.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, tânăra craioveancă ar fi luat câte 60 de lei de la aproximativ 100 de persoane din Vatra Dornei, pentru a le deschide drumul în lumea modei, însă nu a înregistrat veniturile obţinute în evidenţa contabilă.

Tinerii care au plătit taxa de 60 de lei s-au ales cu o fotografie şi promisiunea că au fost incluşi în baza de date a agenţiei şi ar putea fi aleşi ca modele pentru fel de fel de evenimente organizate la nivel local şi chiar naţional.

Din informaţiile pe care le deţinem, preselecţiile se făceau pe stradă, prin diverşi intermediari, iar tinerii care sperau într-un debut în modeling plăteau acea taxă de 60 de lei şi li se făcea o fotografie.

Preselecţii de acest gen au avut loc şi la Suceava, nu numai la Vatra Dornei, şi cu siguranţă şi în alte oraşe din judeţ.

La Suceava, de exemplu, agenţia cu pricina a participat cu prezentări de modă la mai multe baluri ale bobocilor, modelele trimise pe scenă (fete şi băieţi) fiind chiar din rândul tinerilor racolaţi pe stradă.

Deşi li s-au promis în primă fază bani, după ce vor urca pe podium, modelele au rămas, din informaţiile pe care le deţinem, cu buza umflată, trebuind să se mulţumească, după cum li s-a spus de altfel, cu faptul că au apărut pe o scenă şi au câştigat experienţă.

Rămâne de văzut dacă toată această poveste este o mare escrocherie sau chiar agenţia cu pricina se zbate ca sute de tineri din judeţ să încerce cariere în modeling pentru o taxă de 60 de lei, încasată pe stradă.

Cert e că patroana agenţiei de modeling va da cu subsemnatul la poliţie, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni la Legea 241/2005 (pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale).



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei