Poiana Stampei, Ciocăneşti şi Cârlibaba, nominalizate „Cel mai frumos sat din România”

0
Satele Poiana Stampei, Ciocăneşti şi Cârlibaba vor primi, astăzi, în cadrul unei festivităţi organizate la Gura Humorului, placheta de „Cel mai frumos sat din România”, din partea asociaţiei cu acelaşi nume. Placheta este standard şi se amplasează la intrarea în sat. Tot sâmbătă vor fi prezentate şi alte 15 sate sucevene care intenţionează să devină membre ale asociaţiei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că este vorba despre Suceviţa, Dorna Candreni, Mănăstirea Humorului, Dărmăneşti, Marginea, Straja, Mălini, Pojorâta, Mitocu Dragomirnei, Bosanci, Şcheia, Bilca, Sadova şi Fundu Moldovei.

În Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România”, Poiana Stampei, Ciocăneşti şi Cârlibaba sunt membri fondatori, iar primarul de Ciocăneşti, Gheorghe Tomoiagă, este vicepreşedinte.

Asociaţia s-a înfiinţat la începutul lunii iulie, în acest an, după modelul „Cele mai frumoase sate din Franţa”. Alături de membrii fondatori au fost prezenţi ca invitaţi de onoare asociaţiile surori din Italia şi Belgia, „Cele mai frumoase sate din Italia” şi „Cele mai Frumoase sate din Valonia”, precum şi cel care a sprijinit de la început crearea asociaţiei româneşti, preşedintele asociaţiei „Cele mai frumoase sate din Franţa”, Maurice Chabert.

Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România” are în prezent circa 200 de membri. Pentru a căpăta acest statut, satul candidat trebuie să aibă un caracter rural, sub 5000 locuitori, să aibă cel puţin un obiectiv turistic, atracţie culturală (de exemplu, monumente clasate, muzeu, site NATURA 2000 etc, un patrimoniu arhitectural şi urbanistic de valoare, evaluate după criterii de calitate şi să existe o hotărâre de Consiliu Local în acest sens.

Fiecare sat candidat este evaluat de Comisia de evaluare şi certificare, care este formată din specialişti şi este independentă.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei