Flutur consideră că problema termoficării în Vatra Dornei trebuia rezolvată de primar

0
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că problemele cu termoficarea municipiului Vatra Dornei ar fi trebuit să fie rezolvate de primarul Ioan Moraru. Reacţia lui Flutur vine după ce furnizarea căldurii în Vatra Dornei a fost oprită în cursul zilei de luni, mii de dorneni, dar şi turiştii veniţi în pensiunile şi hotelurile din acest oraş fiind nevoiţi să stea în frig. Decizia a fost luată de primarul Ioan Moraru, care a spus că motivele pentru care s-a ajuns în această situaţiei ţin de calitatea proastă a rumeguşului folosit ca şi combustibil pentru centrala termică, dar şi de numărul mare de consumatori racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a căldurii.

Gheorghe Flutur a arătat că în urmă cu câteva zile s-a aflat în Vatra Dornei împreună cu o delegaţie a companiei Transgaz şi un reprezentant al Ministerului Economiei pentru a analiza împreună cu conducerea primăriei situaţia termoficării în acest municipiu.

„Am fost la Vatra Dornei pentru a discuta viitorul încălzirii pe gaz metan a acestui municipiu, am stat de vorbă cu primarul, însă acesta nu a spus nimic cu privire la existenţa unor probleme legate de furnizarea căldurii acum, în prag de sărbători. Ceea ce m-a surprins a fost faptul că de aceste probleme am aflat din presă şi de la viceprimarul din Vatra Dornei şi nu de la primar, aşa cum ar fi fost normal”, a spus Flutur.

El a adăugat că în cursul zilei de astăzi, prefectul Sorin Popescu va avea o întâlnire la Vatra Dornei cu conducerea primăriei pentru a analiza problemele privind termoficare şi pentru a găsi soluţii pentru reluarea furnizării căldurii. Şeful administraţiei judeţene a mai spus că a discutat deja cu mai mulţi agenţi economici, care vor furniza primăriei rumeguşul necesar pentru a asigura căldura în această iarnă. „Şi vreau să spun din nou: încălzirea oraşului este sarcina primarului din Vatra Dornei, care nu a spus nimic despre posibilitatea de a opri căldura în preajma sărbătorilor de iarnă”, a încheiat Flutur.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei