Au furat 1,5 tone de motorină şi au vărsat-o sub un pod

0
Patru indivizi care furaseră în jur de 1.500 de litri de motorină din două tiruri au vărsat tot carburantul sub un pod, după ce s-au trezit cu poliţia pe urmele lor. S-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri, puţin după miezul nopţii. La 0.45, administratorul unei firme din municipiul staţiune Vatra Dornei a sunat la 112 şi a anunţat că a surprins în curtea societăţii sale, situată pe strada Argestru, mai mulţi indivizi care încărcau în canistre motorină din maşinile sale. Surprinşi de patron, cei patru se urcaseră într-un microbuz VW şi demaraseră în trombă spre Iacobeni.

Imediat, maşini ale Poliţiei Vatra Dornei au plecat în urmărirea microbuzului suspect. Din anchetă rezultă că cei patru indivizi au oprit la un moment dat şi au vărsat tot carburantul sustras sub un pod de pe raza comunei Iacobeni, sperând că vor şterge astfel urmele faptei lor. Trei dintre ai au dispărut apoi, în maşină rămânând doar şoferul, identificat ulterior şi oprit în trafic. Este vorba de un individ pe nume Petrea Maximiuc, în vârstă de 28 de ani, din comuna Şaru Dornei, care era băut, având o concentraţie de 0,70 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Mai mult, acesta figura şi cu permisul de conducere suspendat din luna mai a acestui an.

Ulterior, anchetatorii de la Poliţia municipiului Vatra Dornei i-au identificat şi pe cei trei indivizi care ar fi participat la comiterea furtului de motorină, alături de Maximiuc. Suspecţii poliţiei sunt Augustin Cotil, de 23 de ani, Nicolaie Buciatchi, de 25 de ani şi un minor în vârstă de 17 ani, toţi cu domiciliul în Şaru Dornei. Toţi cei patru, au stabilit anchetatorii, au participat la furtul motorinei, proprietarul reclamând dispariţia a 1.500 de litri de motorină, cu o valoare de 7.500 de lei.

După audieri, miercuri seară, poliţiştii au decis ca trei dintre suspecţi, Maximiuc, Buciatchi şi Cotil să fie reţinuţi pentru 24 de ore, decizia având la bază şi faptul că aceştia au mai avut probleme cu legea. Suspecţii au fost introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, iar aseară era aşteptată o decizie cu privire la posibila arestare preventivă a acestora.

Pe lângă infracţiunea de furt calificat, şoferul microbuzului este cercetat şi pentru „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală şi având permisul de conducere suspendat”.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei