VIDEO - Ancheta in cazul celor 43 de turisti blocati in telescaun, in Vatra Dornei

0


Cum au putut ramane suspendati, la 10 metri inaltime, 43 de turisti, in telescaunul de la Vatra Dornei este intrebarea la care trebuie sa raspunda ancheta ce incepe luni.

Mai mult de jumatate dintre cei blocati in aer au fost copii nu mai mari de 11 ani, care s-au speriat ingrozitor. Trei ore au tremurat, de frig si de frica. Afara erau zero grade Celsius, iar salvamontistii abia au putut ajunge si ei, din cauza terenului accidentat.

Inghetati de frig si de spaima, 27 de copii de clasa a treia nici nu s-au clintit de teama in hau. Au fost ore lungi de asteptare, in care invatatoarele si ceilalti turisti sunau din 10 in 10 minute la 112, cerand ajutor.

Cand au ajuns, cei 20 de salvatori s-au grabit sa-i coboare primii pe copii. I-au dat jos unul cate unul, pe cablu.

Copiii, toti din Iasi, au fost preluati imediat de medicii de la ambulanta. Erau in soc si multi abia mai puteau vorbi. La fel ca si ceilalti turisti.

Responsabilul telescaunului spune ca a auzit un zgomot ciudat la motor inainte ca instalatia sa se blocheze. I-a fost apoi frica sa o reporneasca.

Angajatul telescaunului a fost inspirat, cred specialistii. Daca forta instalatia, se putea rupe cablul, si cei 43 de turisti s-ar fi prabusit in gol.

Specialistii spun ca unul dintre rulmentii rotii pe care se invarte cablul s-a spart. Nu stiu deocamdata daca din cauza vechimii. Telescaunul fusese in revizie ultima data acum 20 de zile si avea aviz de functionare.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei