Şoferul, George Pîslaru, care s-a urcat băut la volan şi a omorât un copil, scăpat de arest de judecători

9
Autorul accidentului mortal din data de 23 iulie a.c., în urma căruia un adolescent în vârstă de 14 ani şi-a pierdut viaţa, a stat doar câteva ore în arestul poliţiei, fiind eliberat, în urmă cu două zile, de judecătorii de la Vatra Dornei.

Deşi poliţiştii şi procurori dorneni au cerut arestarea preventivă a lui George Pîslaru, în vârstă de 25 de ani, din Vatra Dornei, cel care în momentul accidentului avea o alcoolemie de peste 2 la mie în sânge şi conducea cu viteză excesivă, judecătorii nu au fost de acord şi l-au lăsat în libertate. Procurorii de caz au făcut recurs şi aşteaptă acum decizia Tribunalului Suceava.

O viaţă luată în câteva secunde de un şofer care gonea pe străzi, băut la volan

În după-amiaza zilei de 23 iulie a.c., în jurul orei 18:00, David, un băiat de 14 ani, se deplasa cu bicicleta pe strada Foresta, din municipiul Vatra Dornei. La un moment dat, un autoturism Ford scăpat de sub control a intrat pe trotuar şi l-a lovit în plin pe minor, omorându-l pe loc. Maşina s-a oprit într-un stâlp din beton al unui gard din apropiere. La volan se afla George Pîslaru, iar poliţiştii au stabilit că tânărul a intrat cu viteză într-o curbă deosebit de periculoasă şi nu a mai putut controla direcţia.

George Pîslaru a fost transportat la Spitalul din Vatra Dornei, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Judeţean Suceava. Potrivit poliţiei, a suferit leziuni uşoare, pentru care necesită între şapte şi zece zile de îngrijiri medicale. Ulterior, au venit şi rezultatele probelor de sânge recoltate de la tânărul în vârstă de 25 de ani, rezultând o alcoolemie de 2,25 la mie –prima probă, 2,10 –la a doua.

A refuzat cinci citaţii şi a venit la poliţie după două săptămâni şi jumătate de la accident

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, de la data accidentului şi până pe 5 august, George Pîslaru s-a internat în mai multe unităţi spitaliceşti de pe raza judeţelor Suceava şi Iaşi, refuzând să dea curs unui număr de cinci citaţii procedurale, cu toate că în anumite zile s-a aflat la domiciliu, motivând neprezentarea prin lipsa unui avocat ales.
La 5 august a.c., tânărul s-a externat din Spitalul Judeţean Iaşi, iar în dosarul penal întocmit pe numele său s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Luni, 9 august, în jurul orei 9:30, George Pîslaru a venit însoţit de un avocat la sediul Poliţiei Vatra Dornei, iar două ore mai târziu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. În aceeaşi zi, procurorii dorneni l-au dus în faţa instanţei de judecată şi au cerut arestarea preventivă a tânărului.

Judecătorul de şedinţă din cadrul Judecătoriei Vatra Dornei a respins propunerea procurorilor şi a decis să-i interzisă suspectului să părăsească localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

( Hide )
  1. acest George Pislaru nu e viitorul ginere a primarului Moraru?

    RăspundețiȘtergere
  2. procurorii au decis in favoarea lui Pislaru pentru ca nah....acel baietel de 14 ani era copil de rom....Dar oare nu era tot om? parintii aia nu sufera la fel de mult ca orice parinte??? Doamne fereste de asa ceva, si imi imaginez si ca parintii lui G.Pislaru sunt devastati, dar unde e dreptatea???? HEIIIII A MURIT UN COPIL!!!!
    RUSINE JUSTITIEI DIN ROMANIA!

    RăspundețiȘtergere
  3. asemenea otrepe de bani gata, ca pishlaru, ar trebui trimise la ocna. daca victima ar fi fost copilul vre-unui mahar din dorna fiti sigur ca ala care ar fi comis accidentul nu iesea din arest.
    asta este justitia romana fermecata de culoarea politica si de banii celor avuti - IN DETRIMENTUL CELOR OBISNUITI DESIGUR
    de asta merge bine in tara asta numai ptr unii!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu stiu cat de bun baiat este acest Pislaru ,problema e ca dupa asa o fapta trebuia retinut automat 29 zile,,,..
    ha ha ha ,, justitia romana ,, de aia occidentul nu ne prea baga in seama ,,, mafia romana,,,,
    in nl. pt asa o fapta erai inchis obligatoriu idiferent de socul suportat de autor,,,apoi monitorizat psihiatric, alcoolemie, traume,
    apoi justitia ar fi fost clara ,, ai omorat un om ,nu te omoram dar trebuie sa platesti pt. fapta ta..
    la noi omori un om pt .ca esti beat,si apoi stai acasa ,mananci mici si bei o bere
    nu mai am cuvinte,,,
    condoleante familie copilului
    si pt G.Pislaru compasiune,,,, dar trebuie sa plateasca pt. nechibzuinta sa,,,
    JUSTITIA ROMANA sa-si faca adevarata datorie,,

    RăspundețiȘtergere
  5. asa a fost intotdeauna si asa o sa fie in romania cu bani cumperi tot:doctori,politie etc....daca ai bani faci orice ce conteza daca era romm era un copil cum sunt multi alti!!pacat pt k nu o sa fie niciodata o tara fara spsga!!in special in dorna

    RăspundețiȘtergere
  6. George Paslaru UN BAIAT BUN SI FOARTE DE TREABA VOI RESTU DAK NU IL CUNOASTETII SI NICI MACAR NU AVETII CEA MAI MICA IDEIE IN CAPUL VOSTRU ORE CUM SA INTANPLAT TACETII OLEAK DIN GURA K VORBTII AIUREA NUMA SA VA AFLATII INTREABA SI VOI PE AICIA K TOTI STITI SA FACETII RAU NUMA DIN GURA DAK HABAR NU AVETII CUM A FOST SI CUM SA INTANPLAT TACETII DIN GURA K NU E NUMA ALCOLUL COMPLICE IN ACEST ACCIDENT. "5 LEI NOI SA FIM SANATOSII K BOALA VINE"

    RăspundețiȘtergere
  7. haideti sa nu judecam noi,"cei drepti"!ë usor de aruncat cu pietre in altii!!! oricum e judecat "pe viata"de Bunul Dumnezeu. Tota viata ii va ramane in minte si suflet imaginea copilului ucis.... si cum te judeca constiinata nu te poate judeca nimeni!

    RăspundețiȘtergere

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei