Paradoxuri de la munte. 343 de angajaţi la Primăria Vatra Dornei

0
La începutul acestei săptămâni, prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu a anunţat că 1.700 de angajaţi din administraţia publică locală vor fi daţi afară, în cadrul programului guvernamental de reducere a cheltuielilor. Cifra reprezintă aproximativ 21% din numărul total al angajaţilor, însă la unele primării care aveau angajaţi aproape de norma stabilită sau sub aceasta se vor face foarte puţine disponibilizări ori nici una, în timp ce la altele, cu scheme extrem de stufoase, se va renunţa la extrem de mulţi oameni.

Cel mai elocvent exemplu în acest sens este Primăria municipiului Vatra Dornei, care are acum un număr total de 334 de angajaţi şi va trebui să rămână cu doar 164.

Pentru ce este nevoie de 334 de oameni angajaţi la primăria unui mic municipiu este extrem de greu de spus, chiar şi în condiţiile în care vorbim de o staţiune care are câteva servicii în plus. Este extraordinar de mult, iar această imensă reducere pare doar o cale spre normalitate.

La nivel de primării comunale, a mai anunţat prefectul de Suceava, foarte mulţi angajaţi mai sunt la Putna şi Vatra Moldoviţei (prima 41, a doua 65) şi la acestea fiind nevoie să se renunţe la peste 40% din personal.

Există şi primăriii care nu vor fi nevoite să renunţe la oameni, exemple în acest sens fiind cele din Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi care au 144, respectiv 199 de angajaţi, sub schema de personal completă.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei