Lumina Sfanta de la Ierusalim va ajunge si la Vatra Dornei

0
Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi distribuită parohiilor din judeţ şi delegaţiilor din Botoşani, Iaşi, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Constanţa şi Cernăuţi direct de pe aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava. Preotul care face parte din delegaţia care pleacă la Ierusalim, Cătălin Axinte, ne-a declarat că s-a stabilit să se procedeze astfel pentru a se evita blocajele rutiere din oraş, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, când Lumina s-a distribuit la biserica Sfânta Înviere din centrul municipiului Suceava.

Potrivit preotului Axinte, el şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, vor fi aşteptaţi la aeroport de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu preoţii consilieri, cei cinci protopopi din judeţ şi delegaţiile preoţilor din marile oraşe. Chiar în faţa aeroportului, soborul de preoţi condus de ÎPS Pimen va oficia un Te Deum. La ceremonia din faţa aerogării, de primire a Luminii de la Sfântul Mormânt, au acces doar preoţii, care vor lua Focul Sfânt în felinare speciale şi îl vor duce în parohiile lor, de unde îl vor împărţi credincioşilor la miezul nopţii, în cadrul slujbei de Înviere.

De la aeroport maşinile preoţilor vor pleca spre parohii pe cinci trasee- spre Vatra Dornei- Bistriţa, Rădăuţi- Siret-Cernăuţi, Iaşi, Botoşani şi Neamţ. Operativitatea transportului va fi asigurată de echipaje ale poliţiei. În noaptea de Înviere, ÎPS Pimen va oficia slujba religioasă la Mănăstirea Sfântul Ioan, din municipiul Suceava.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei