Rezultate remarcabile obținute de doi elevi dorneni la Olimpiada Naţională de Matematică

Doi elevi dorneni s-au evidenţiat în cadrul Olimpiadei Naţionale de Matematică, eveniment aflat la cea de-a 68-a ediţie, găzduit de Timişoara, în perioada 19 – 23 aprilie.
Patru elevi suceveni, dintre care doi dorneni, s-au evidenţiat în cadrul Olimpiadei Naţionale de Matematică, eveniment aflat la cea de-a 68-a ediţie, găzduit de Timişoara, în perioada 19 – 23 aprilie.

Cel mai bun rezultat a fost bifat de Eduard Valentin Dumitrescul, elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, acesta obţinând o medalie de aur şi locul III al Ministerului Educaţiei.

De asemenea, colegul său Bogdan Rusu, tot din clasa a VII-a, de la acelaşi colegiu, şi-a adjudecat o medalie de argint. 74 de elevi din toată ţara, de clasa a VII-a, au participat la probele de concurs. Cei doi elevi ”ştefanişti” sunt coordonaţi de prof. Dan Popescu, directorul Colegiului ”Ştefan cel Mare”.




La clasa a V-a, unde şi-au dat concursul 71 de elevi, Paul Burcă, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei, a fost recompensat cu medalie de argint şi menţiunea Ministerului Educaţiei. Paul este îndrumat de prof. Antoneta Daniela Gătej.

La clasa a VI-a (85 de elevi participanţi), cel mai bun rezultat al lotului judeţean îi aparţine Mariei Cristina Popa, de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Vatra Dornei, aceasta obţinând o medalie de argint. Eleva a fost pregătită de prof. Silvica Nisioi.

Aproximativ 1.000 de elevi şi profesori din ţară au fost prezenţi la Timişoara la Olimpiada de Matematică. La Festivitatea de deschidere ce a avut loc la Opera Română a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.


CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei