Alegeri pentru funcţia de primar în comuna Iacobeni pe 11 iunie

Locuitorii din comuna Iacobeni vor fi chemaţi la urne în data de 11 iunie 2017 pentru a-şi alege primarul.
Locuitorii din comuna Iacobeni vor fi chemaţi la urne în data de 11 iunie 2017 pentru a-şi alege primarul. Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care a stabilit ziua de 11 iunie ca dată de organizare a alegerilor parţiale pentru primari în localităţile în care aceste funcţii au rămas vacante. În momentul de faţă, patru comune din judeţul Suceava au rămas fără primar, respectiv Iacobeni, Siminicea, Forăşti şi Vatra Moldoviţei.

Comuna Iacobeni a rămas fără primar după ce Angelica Fădor a candidat la finalul anului trecut la alegerile parlamentare, obţinând un mandat în Camera Deputaţilor din partea PNL.

Conducerea Primăriei Siminicea a rămas vacantă după ce primarul ales anul trecut, Sergiu Paşniciuc, şi-a dat demisia din această funcţie. Sergiu Paşniciuc a renunţat la funcţie la sfârşitul anului trecut, el luând această decizie din motive personale. El a fost ales primar din partea PSD, fiind la primul mandat.

Primarii aleşi ai comunelor Forăşti şi Vatra Moldoviţei, Brăduţ Avrămia, respectiv Virgil Saghin, şi-au pierdut mandatele în urma unor rapoarte de evaluare ale Agenţiei Naţionale de Integritate, în baza cărora Prefectura Suceava a emis ordinele de încetare de drept, înainte de termen, a mandatelor.

În hotărârea Guvernului pentru stabilirea alegerilor parţiale au fost incluse doar localităţile Iacobeni şi Siminicea, având în vedere că foştii primari ai comunelor Forăşti şi Vatra Moldoviţei au contestat deciziile de încetare a mandatelor, procesele nefiind finalizate în momentul de faţă.

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei