Ar fi în stare primarul Boncheș și grupul său de interese să blocheze o investiție a firmei Leoni în Vatra Dornei ?

Compania Leoni AG a dorit să deschidă la Vatra Dornei a patra fabrică din țară. In acest sens, a solicitat administrației locale o parcelă de pământ în zona extravilană, industrială, a orașului. Se pare că după șase luni de tergiversări și amânări, cei de la Leoni au renunțat la proiect
Dintr-un articol publicat zilele trecute în Obiectiv de Suceava suntem informați că primarul Boncheș în cârdășie cu câteva firme care fac parte din ”grupul de interese” ce se află astăzi la conducerea orașului ar fi blocat un proiect de investiție al companiei LEONI, firmă recunoscută din industria auto, care ar fi creat aprox. 400 de locuri de muncă pentru dorneni. Să fie oare primarul Boncheș și acoliții săi în stare de așa ceva ? Daca răspunsul este pozitiv atunci ar fi un lucru foarte grav mai ales în condițiile în care dornenii se confruntă cu o lipsă mare de locuri de muncă și mai ales de locuri de muncă mai bine plătite. Practic, se înțelege că domnul primar ar sacrifica sute de dorneni doar pentru binele a câtorva patroni din zonă. Vom urmări îndeaproape acest subiect și până la proba contrară să sperăm că totuși domnia sa nu ar fi capabilă de astfel de lucruri josnice, iar dacă până la urmă s-ar dovedi că ce susține presa suceveană este adevărat, atunci ar trebui ca în cel mai scurt timp să-și depună mandatul.

Oricum, considerăm că domnul primar ar trebui să dea dovadă de transparență totală și să aibă curajul să explice public care este adevărul cu firma Leoni și nu să se creadă încă în campanie electorală. Ar fi cazul și timpul să conștientizeze că a câștigat un nou mandat, așa cum l-a câștigat pe vot pozitiv sau negativ, iar cel puțin momentan nu mai sunt alți contracandidați care ar urmări să-i ia locul și să-l discrediteze, toată lumea așteaptă rezultatele unei administrații eficiente care nu s-au văzut și încă nu se văd, mai ales că se află într-o conjunctură politică foarte favorabilă, trebuie doar bunăvoință și pricepere !




Vă prezentăm mai jos articolul la care am făcut referire cu titlul: Un gigant din industria auto vrea să deschidă o fabrică la Vatra Dornei. Primarul, în înțelegere cu micii patroni din zonă, îl ține la ușă de jumătate de an

Compania Leoni AG a dorit să deschidă la Vatra Dornei a patra fabrică din țară. In acest sens, a solicitat administrației locale o parcelă de pământ în zona extravilană, industrială, a orașului. Se pare că după șase luni de tergiversări și amânări, cei de la Leoni au renunțat la proiectul prin care ofereau aproximativ 400 de locuri de muncă locuitorilor din zonă. Primarul Ilie Boncheș susține că totul este doar o temă de campanie electorală, uitând probabil că s-a încheiat de ceva vreme campania. De ce refuză autoritățile locale un asemenea investitor, care are drept clienți Mercedes Benz, BMW și Rolls-Royce și care dă de lucru oamenilor din zonă? Se pare că proprietarii de pensiuni și mici afaceri fac presiuni pe lângă primar, de teamă că vor rămâne fără forță de muncă.

Compania Leoni AG, producător de sisteme de cablare și panouri de bord auto, care derulează proiecte importante cu clienți mari de la nivelul pieței auto internaționale, Mercedes Benz, BMW și Rolls-Royce, a încercat să mute o parte din producția din România în Vatra Dornei, intenționând astfel să deschidă a patra fabrică din țara noastră, oferind aproximativ 400 de locuri de muncă pentru locuitorii din zonă. După cum reiese din declarațiile reprezentanților firmei, s-a depus la Primăria din Vatra Dornei documentația necesară în acest sens, dar după mai bine de șase luni de tergiversări și amânări, nu s-a făcut nimic. Concret, cei de la Leoni au solicitat autorităților locale din Vatra Dornei o parcelă de teren extravilan, în fosta zonă industrială a orașului, unde urma să fie ridicată a patra lor fabrică din România. Dar se pare că, în loc să sprijine și să atragă investitorii în zonă, autoritățile locale au preferat să nu facă nimic.

In zonă s-a instituit un fel de sindicat al proprietarilor de pensiuni care a făcut tot felul de demersuri pe lângă primarul Ilie Boncheș, motivând că în acest fel vor rămâne fără forță de muncă, noua fabrică Leoni urmând să ofere dornenilor aproximativ 400 de locuri de muncă. “Totul este doar o temă de campanie electorală din partea contracandidaților mei, care încearcă să mă discrediteze. Am tot fost întrebat de ce nu le-am dat pământ celor de la Leoni și de ce nu i-am sprijinit. Văd că toată lumea încearcă să mă discrediteze. Am toată deschiderea pentru a aduce investitori la Vatra Dornei”, a declarat primarul Ilie Boncheș, contactat telefonic de către redactorii cotidianului “Obiectiv”.

De partea cealaltă, Teofil Păcurari, director Leoni la fabrica din Bistrița Năsăud, nu a precizat dacă se mai intenționează pe viitor deschiderea unei fabrici la Vatra Dornei sau dacă reprezentanții companiei au găsit deja o altă locație pentru a deschide o nouă linie de producție în țară.

CITEȘTE MAI MULTE PE: ObiectivDeSuceava.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei