Stoc zero de vaccin antirabic la spitalul din Vatra Dornei. Nici celelalte spitale din judet nu stau mai bine

Spitalul Vatra Dornei a rămas fără vaccin antirabic, în timp ce Spitalele Suceava şi Câmpulung Moldovenesc mai au zece şi respectiv patru fiole de ser. Situaţia este alarmantă în condiţiile în care statisticile arată că zeci de persoane din aceste zone sunt muşcate de câini în fiecare săptămână, iar după cum se ştie orice muşcătură devine fatală în lipsa administrării serului dacă animalul era turbat.

O schemă completă de tratament constă în inocularea a cinci fiole de ser, ceea ce înseamnă doar doi pacienţi care mai pot fi trataţi la Spitalul Suceava până săptămâna viitoare, când, cel puţin la nivel declarativ, unitatea ar urma să-şi refacă stocurile.

Rămâne însă în aer problema pacienţilor care au început deja tratamentul, iar acum nu mai au cu ce să-l continue, şi a celor care reprezintă cazuri noi şi care sunt lipsiţi din start de şansa de a fi trataţi şi salvaţi. În judeţ, singurele spitale care mai au stocuri de vaccin antirabic sunt Fălticeni – 45 de fiole şi Rădăuţi – 58 de fiole, însă şi aceste cantităţi sunt insuficiente, având în vedere numărul mare de solicitări.





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei