Lista sucevenilor care îşi doresc să fie primari în oraşele judeţului - Vezi care sunt candidatii pentru Primaria Vatra Dornei !

Peste 100 de candidaţi vor intra în competiţia electorală pentru funcţiile de primar din cele 16 localităţi urbane ale judeţului Suceava. Cei mai mulţi candidaţi sunt în municipiul Suceava, iar cei mai puţini, câte patru, sunt în oraşele Milişăuţi şi Frasin.

Funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ este vizată de nouă suceveni, candidaturile acestora fiind acceptate de Biroul Electoral Municipal. Pentru Primăria Suceava şi-a mai depus candidatura şi un cetăţean italian, Bruno D’Ambrosio, însă dosarul i-a fost respins deoarece acesta nu are cetăţenie română. La Suceava, actual primar Ion Lungu va candida din partea PD-L pentru cel de-al treilea mandat.

Printre primarii de municipii şi oraşe care vor să obţină al treilea mandat consecutiv se numără şi actualii edili din Gura Humorului, liberalul Marius Ursaciuc, din Fălticeni, democrat-liberalul Vasile Tofan, şi din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Şerban, acesta urmând să candideze ca independent.

De remarcat faptul că la Fălticeni va candida şi Constantin Bulaicon, primul primar pe care l-a avut acest municipiu după decembrie 1989, acesta fiind reprezentantul Partidului Poporului – Dan Diaconescu. Printre candidaţii din Fălticeni care nu se află la prima încercare de a obţine funcţia de primar se mai număr şi Vasile Moroşanu, propus de Partidul Ecologist Român, precum şi independentul Ioan Ilişescu.

Printre cei care vor să obţină un nou mandat de primar se numără şi actualul edil din Vatra Dornei, Ioan Moraru. Acesta vrea să obţină al doilea mandat consecutiv şi al treilea mandat de primar în Vatra Dornei, el ocupând această funcţie şi în perioada 1996-2000.

Vă prezentăm în continuare lista completă a candidaţilor de primar din municipiul Vatra Dornei:
  • Ioan Moraru – USL
  • Ilie Boncheş – PD-L
  • Cezar Ioja - independent
  • Mihai Cioată – independent
  • Serenela Timinschi Simireanu – PP-DD
  • Rodica Albei – Partidul Verde
  • Dorin Grohinschi – UNPR
  • Vasile Mustea – PP-LC





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei