DN 17, număr dublu de accidente faţă de celelalte drumuri naţionale din judeţ

Ultimele statistici ale Poliţiei Rutiere privind accidentele grave produse în judeţul Suceava arată că cele mai multe evenimente rutiere cu morţi sau răniţi grav se produc pe DN 17, şoseaua dinspre Suceava spre Ardeal. Mai mult, în primul trimestru al acestui an, pe DN 17 s-a produs un număr dublu de accidente faţă de DN 2, al doilea drum naţional important care străbate judeţul.

Conform analizei, în trei luni, pe DN 17 (care în judeţul Suceava începe de la ieşirea din municipiul reşedinţă de judeţ şi, trecând prin Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, continuă până la limita cu Bistriţa-Năsăud) s-au produs opt accidente rutiere grave, soldate cu trei morţi şi 11 răniţi grav. Pe poziţia a doua se situează DN 2 (de la limita cu judeţul cu Iaşi şi până la Siret) unde, în aceeaşi perioadă, au avut loc patru accidente rutiere grave, soldate cu un singur mort şi cinci răniţi grav. În acest nedorit top se mai află şi DN 2E, şoseaua care leagă Gura Humorului de Fălticeni, unde s-au înregistrat cinci accidente, soldate cu răniţi grav (cinci), fără persoane decedate.

Poliţiştii rutieri subliniază că în ultimii doi ani, după reabilitarea DN 17, şoseaua a devenit treptat cea mai periculoasă din judeţ, asta în condiţiile în care DN 2 este cel mai întins drum şi anterior aici se produceau de departe cele mai multe accidente grave.

Cauzele accidentelor de pe DN 17

Numărul mare de accidente pleacă de la mai mulţi factori. Fiind un drum din zona de munte, DN 17 are mai multe porţiuni cu succesiuni de curbe periculoase, mai ales în zona Dorna Candreni - Poiana Stampei, aici producându-se adesea accidente destul de grave.

Cele mai multe accidente se petrec însă din cauza vitezei. Calitatea relativ bună a şoselei de pe cele mai multe porţiuni şi faptul că aceasta este largă, îmbiind şoferii la viteză, înseamnă adesea o capcană pentru conducătorii auto.


În încercarea de a limita pe cât posibil accidentele, poliţiştii acţionează zilnic cu radare pe DN 17, în mai multe zone, de asemenea punându-se un accent deosebit şi pe înregistrarea video şi sancţionarea şoferilor care depăşesc pe linie continuă. O problemă deosebită în ultima perioadă este însă şi cu pietonii, cei care cad victime în accidente grave pe drumuri naţionale, după ce traversează strada neglijent, fără a se asigura.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei