Bărbat prizonier în propria casă cuprinsă de flăcări

Proprietarul unei case al cărei acoperiş era cuprins de flăcări a încercat să salveze actele din locuinţă, însă, din cauza fumului, nu a mai găsit ieşirea, fiind salvat în ultima clipă de un echipaj de pompieri.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, toată povestea s-a petrecut la Vatra Dornei, în noaptea de joi spre vineri.

În jurul orei 1:00, la dispeceratul pompierilor a fost anunţat incendiul la gospodăria lui Neculai B. Flăcările cuprinseseră un garaj, un fânar şi o magazie de lemne, situate în aceeaşi clădire de lemn, şi se extinseseră la acoperişul casei, ameninţând să se propage şi alte două case învecinate.

Focul a izbucnit de la un autoturism Renault aflat în garaj, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător, iar incendiul a cuprins apoi întreaga construcţie, afectând şi casa.

Proprietarul, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a urcat la etajul casei, în încercarea de a-şi salva documentele personale, însă, din cauza fumului care a inundat locuinţa, a rămas blocat în casă.

„Doi pompieri, echipaţi cu aparate de respirat cu aer comprimat, au pătruns în imobil şi l-au salvat pe proprietarul imobilului, care, după ce a fost scos la aer curat, şi-a revenit şi nu a avut nevoie să fie transportat la spital”, a declarat, vineri, plutonierul major Alin Găleată din cadrul ISU Suceava, precizând că incendiul a fost lichidat în jurul orei 5.15.


Flăcările au mistuit garajul, magazia de lemne şi fânarul, pe o suprafaţă de 140 metri pătraţi, autoturismul şi acoperişul casei, pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi, precum şi acte personale.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei